Дом пензионера Бањалука уз музику и пјесму прославили свој дан

И.Б.
Дом пензионера Бањалука уз музику и пјесму прославили свој дан

Бањалука- Дом пензионера Бањалука данас је прославио "Међународни дан старих". Станари Дома уживали су у музици, пјесми и свечаном ручку.

Директорица Дома пензионера Гордана Лиховић истакла је да је овај дан посебан за њихове станаре, те да се труде да им омогуће што боље услове.

-Заједно са Центром за социјални рад, Црвеним крстом, Геронтолошким центром и Омладинским комуникативним центром реализујемо пројекат "Здраво старење" који је од изузетног значаја за наше станаре. Задовољство је видјети да је овај простор тијесан за све оне који желе да учествују у овом пројекту, да активно дају свој допринос и да живот у трећем добу учине љепшим и занимљивијим-казала је Лиховићева.

Она је нагласила да  су Невладине организације које се баве окупљањем пензионера и корисници Дома изложили ручне радове које су припремали за ову прилику.

-Неописива је њихова радост и задовољство када виде да су им радови изложени. Ту има много лијепих и квалитетних рукотворина, те сматрамо да радионице треба наставити и проширити- рекла је Лиховићева.

Станар Дома Љубомир Рашљић, који има 102 године, казао је да је ово његова кућа  четири мјесеца и да овдје има све што је нопходно старијим особама.

- Веома сам задовољан условима, добро се брину о нама. Најважније ми је да нисам болестан, а овдје  имам с ким да причам па ми вријеме брже пролази- казао је Рашљић.

Свечаној прослави присуствовала је и директорица Центра за социјални рад Ирена Јолџић која је станарима пожељела лијепо и угодно дружење.

 

 

 

 

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана