Дом омладине обогатио садржаје: Нова сцена на обновљеном крову

М. С.
Дом омладине обогатио садржаје: Нова сцена на обновљеном крову

БАЊАЛУКА - Бањалучки Дом омладине, уз подршку града и међународних партнера, добио је реконструисани кров, који ће бити коришћен и као нова сцена за извођење разних културних догађаја.

- Градска администрација настоји да простор Дома омладине буде оживљен и тиме унапријеђен и обогаћен друштвени и културни живот града, што је и један од фокуса платформе “Бања Лука људског лица”. Дом омладине је, кроз активирање пројеката за дјецу, младе, старије и особе са инвалидитетом, који су реализовани у сарадњи са невладиним организацијама, добио низ нових садржаја, а санацијом крова добили смо и нове просторе гдје они могу бити организовани - рекао је градоначелник Игор Радојичић.

Додао је да је санацијом крова на Дому омладине ријешен грађевински проблем на овом објекту, али и добијен нови простор за одржавање разних културних, едукативних и забавних садржаја. Радови на крову Дома омладине, вриједни више од 220.000 КМ, реализовани су у сарадњи града Бањалука, Америчке агенције за међународни развој (УСАИД) и Међународне организације за миграције (ИОМ).

 

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана