Дојава о бомби испразнила Градску управу, Станивуковић не жели да напусти зграду

Јасмина Салопек
Дојава о бомби испразнила Градску управу
Foto: Ј.Са | Дојава о бомби испразнила Градску управу

Полиција је прије 20 минута евакуисала зграду Градске управе, након што је претходно стигла дојава о постављеној бомби у поменутом објекту.

Радници Градске управе напустили су радна мјеста, док је унутар зграде остао градоначелник Драшко Станивуковић, који одбија да је напусти, јавља репортер "Гласа Српске" са мјеста догађаја.

Одборници Скупштине Града Бањалука око 7.30 наставили су одржавање ванредне сједнице, која је у претходном периоду два пута прекидана.

Иначе, поменута сједница, на којој се расправља о усвајању ребаланса буџета, изазвала је посљедњих седмица бројне потресе на бањалучкој политичкој сцени али и трзавице унутар појединих партија.

Ребалансу се најоштрије противи предсједник бањалучког СНСД-а Владо Ђајић, који је недавно најавио блокаду Градске управе.

 

- У случају да буде сазвана сједница Скупштине града Бањалука без СНСД-а и предсједника Скупштине града Бањалука, подићи ће се борци, сви чланови и симпатизери СНСД-а и позвати грађане да изврше блокаду Бањалуке и свима ставе до знања да “граница постоји” и у Бањалуци, да се ту брани Српска, јер ако се ту не брани, не треба ни код Јајца - рекао је тада Ђајић.

На најављеном протесту испред Градске управе поводом наставка ванредне сједнице Скупштине града појавио се предсједник Градског одбора СНСД-а Владо Ђајић као и представници Савјета за борачка питања.

Иначе, ребалансу се не противе сви одборници СНСД-а, попут Маринка Умичевића, због чега је дошло и до трзавица у највећој партији у граду на Врбасу.

Повезане вијести:

Станивуковић позван на саслушање у полицију

Бањалучка полиција провјерава дојаву

Ђајић оптужио Станивуковића: Дојава због великог броја људи на протесту

Брз одговор Станивуковића: Лажну бомбу дојавили Ђајић и Нинковић

Нинковић: Одборници касно добили информацију о сједници

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана