Додик, Радојичић: Вода за 500 домаћинстава Чесме и Крчмарица

Срна
Додик, Радојичић: Вода за 500 домаћинстава Чесме и Крчмарица

БАЊАЛУКА - У горњем дијелу насеља Чесма и Крчмарице у Бањалуци данас је отворен новоизграђени водовод, у који је уложено око 2,8 милиона КМ, а којим се трајно рјешава водоснабдијевање за око 500 домаћинстава овог краја.

Новоизграђени водовод отворили су српски члан Предсједништва БиХ Милорад Додик и градоначелник Бањалуке Игор Радојичић.

Додик је након отварања истакао значај ових активности, које представљају велики успјех у раду градске администрације и градоначелника.

“Ово је доказ да Градска управа, на челу са градоначелником Радојичићем, није само посвећена строгом центру града, него и крајњим дијеловима Бањалуке, те је коначно ријешен проблем воде који је на овом простору представљао значајну ставку”, рекао је Додик новинарима.

Он је додао да је у разговору са грађанима ових насеља још сазнао да је потребно завршити и Друштвени дом, те неколико улица, чиме би услови за живот становништва били знатно побољшани.

“Све смо учинили да се у Бањалуци и у цијелој Републици Српској рјешавају комунални проблеми, те нема мјеста у Српској гдје то нисмо учинили и гдје не можемо са поносом доћи и то показати”, рекао је Додик.

Он је оцијенио да то што на овакве скупове не долази више од 30 или 40 људи представља одговорно понашање власти у вези са епидемиолошком ситуацијом.

“Ово је и прилика да позовем све људе да се придржавају епидемиолошких мјера, јер много људи лежи у болницама”, рекао је Додик.

Радојичић је рекао да је ово велики дан за становништво овог дијела Бањалуке, јер су дуго чекали на рјешавање овог питања.

“Овдје није уопште било воде и сада смо коначно развели мрежу, а вриједност цијеле инвестиције била је око 2,8 милиона КМ. Уз 13 километара дистрибутивне мреже, изграђена су и два велика резервоара, пумпне станице, те потисни цјевоводи”, навео је Радојичић и додао да ће посао бити настављен прикључивањем дијела потрошача са лакташке општине.

Он је нагласио да је ријешен велики проблем насеља које је све популарније за оне који желе да граде викендице, јер није далеко од града, али које већ има и велики број становника који ту живе.

Радојичић очекује и да ускоро буде завршена и изградња Друштвеног дома у Крчмарицама, чиме ће се становништву овог краја бити обезбијеђен простор за дружење и организовање различитих манифестација.

Предсједник Савјета мјесне заједнице Чесма Миладин Маличевић изразио је задовољство јер је вода коначно стигла на Крчмарице, насеље које има доста младих који желе да остану ту да живе и формирају породице.

“Око 500 домаћинстава ће сада имати воду, односно комплет Крчмарице, а надамо се да ће и крак према Лакташима бити ускоро ријешен”, рекао је Милићевић.

 

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана