Додик: Бањалука - један од центара антифашизма

Срна
Додик: Бањалука - један од центара антифашизма

БАЊАЛУКА - Бањалука у својој прошлости важи за један од центара антифашизма на овим просторима, данас је главни град Републике Српске и један од најбезбједнијих у региону, изјавио је вечерас српски члан Предсједништва БиХ Милорад Додик.

Честитајући градоначелнику и Бањалучанима Дан града, Додик је рекао да Бањалука прославља датум када је ослобођена у Другом свјетском рату.

Он је истакао да је за слободу изгинуло много Бањалучана, а створени су темељи да се гради овај град, који је био на периферијама у бившој Југославији, поготово у БиХ.

“Његов значај расте и добија у пуном капацитетату доласком и формирање Републике Српске. Данас је Бањалука главни град Републике, данас је ријешила све своје комуналне инфраструктурне проблеме. Бањалука је центар извршне и законодавне власти Републике Српске, а исто тако је и центар финансијске моћи”, рекао је Додик новинарима у Бањалуци.

Он је додао да је ово град младости, спорта, да живи један добар, стабилан живот.

“Ово је један од најбезбједнијих градова у региону у коме смо заједно учинили да буде заиста безбједносно неутралан, да немамо оних који окупирају јавни живот онако како то видимо у неким другим центрима у региону”, рекао је Додик.

Он је додао да чека много посла које треба урадити, да се мора обезбиједити одређена синергија, учинити све да се препознају потребе Бањалуке, не само грађана, него града будући да је главни град и да се развијају садржаји које као такав мора да има.

“Вјерујем у љепшу и добру будућност овог града”, истакао је Додик, који је вечерас присуствовао свечаној академији поводом Дана града.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

Вјенчани
Вјенчани
© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана