Добри људи помажу Дринићима

Илијана Божић
Добри људи помажу Дринићима

БАЊАЛУКА - Да хуманост и емпатија непрестано подстичу да се помаже онима којима је помоћ неопходна показује Бањалучанин Милан Савановић, који је покренуо хуманитарну акцију да би била направљена кућа породици Дринић са Мањаче.

Савановић, познат по многобројним акцијама које су на ноге дигле велики број Бањалучана, посјетио је Жељка Дринића, који са болесном мајком живи у тешким условима у засеоку Дринићи, у селу Вилуси.

- Дринићи живе веома тешко, може се рећи да се баш пате. Њихова трошна кућа смјештена је дубоко у шумском појасу, у срцу Мањаче. То гдје они живе тешко да се може назвати кућом. Ријеч је о малом простору направљеном од дрвених дасака и бетона. Жалосно је у каквим условима људи живе у 21. вијеку - рекао је Савановић.

Истакао је да је Жељко по занимању ковач те да су се генерацијама прије њега сви у породици бавили овим занатом.

- Жељко се никада није оженио, а у овом засеоку Мањаче има око 20 нежења. Недавно је имао тешку повреду ноге, што га је онеспособило за друге послове. Најсигурнији је у своје руке, којима успијева да прехрани себе и мајку. Жељкова мајка је скоро слијепа, толико јој је вид оштећен - казао је Савановић и додао да овај добри човјек не тражи много, само да живи од свог рада.

Нагласио је да поред куће Жељко има радионицу, која је такође у лошем стању.

- Ту успијева да уради неке основне ствари са нешто алата што има и да заради да би преживио. Када сам видио у каквим условима ова породица живи, одлучио сам да на свом “Фејсбук” профилу покренем акцију да би им била направљена кућа приземница. Циљ ми је да то урадимо за годину. Подијелио сам видео и фотографије на којима се види у каквим условима живе, а позитивно је што су се већ почели јављати људи који би се укључили у акцију - рекао је Савановић.

Нагласио је да се јављају они који желе и могу да обезбиједе материјал који је потребан за градњу и усељење у нову кућу.

- Једни ће донирати столарију, други намјештај, а имамо и добровољце за грађевинске радове. Овакви гестови враћају наду у људску доброту и надам се да ћемо успјети да саградимо кућу Дринићима - рекао је Савановић.

Додао је да су протеклог викенда почели да прикупљају грађевински материјал и позвао све оне који могу да се придруже акцији.

Апел

Милан Савановић је позвао све заинтересоване који желе и могу да се укључе у ову акцију.

- Ко год жели да помогне, добродошао је. Потребни су нам цемент, креч, арматура, елементи и други материјал. Бог нам је дао снагу и здравље. Чим набавимо неопходно, почињемо да радимо. Сигуран сам да ћемо се до сљедећег маја сви заједно фотографисати у новом дому ових честитих и вриједних људи - рекао је Савановић.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана