До краја октобра почиње изградња моста у Чесми

Г.С.
До краја октобра почиње изградња моста у Чесми

БАЊАЛУКА - Изградња моста у насељу Чесма очекује се да почне до краја октобра, а укупна вриједност радова је око 6,6 милиона КМ, рекао је јуче вршилац дужности директора “Путева Републике Српске” Давор Кострешевић.

Кострешевић је навео да је то укупна вриједност радова на интегралном нивоу са ПДВ-ом и да се односи на пројекат у цјелини.

Он је рекао да су “Путеви Српске”, као инвеститор, јуче послали уговор на преглед и потпис представнику конзорцијума “Мркоњић путевима”, те да се очекује увођење извођача у посао до краја мјесеца.

- Извођач је коначно изабран, све препреке су отклоњене. Слиједи потписивање уговора, а затим у октобру и градња моста који ће спојити двије обале, два важна насеља, Кумсале и Чесму - поручио је градоначелник Драшко Станивуковић.

Ријешени су имовинско-правни односи, сва пројектна документација, идејно рјешење и још у априлу ове године добијена је грађевинска дозвола за мост. Укупно је из буџета издвојено око 1,5 милиона КМ за потребну документацију, те за рјешавање имовинско-правних односа.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана