До краја мјесеца отворен број 1413 за помоћ породици Ковачевић: Хумани људи враћају вјеру у живот

Александра Тодоровић
До краја мјесеца отворен број 1413 за помоћ породици Ковачевић: Хумани људи враћају вјеру у живот

БАЊАЛУКА - Хуманост и људи доброг срца вратили су ми вјеру и живот и дали снаге за даљу борбу са тешком болешћу од које болује наш син Никола.

Казала је ово за "Глас Српске" мајка деветнаестогодишњег Николе Ковачевића из Горње Пискавице, који од рођења болује од ријетког Волфовог синдрома.

Хуманитарно удружење "Мозаик пријатељства" покренуло је хуманитарни број 1413 за помоћ породици Ковачевић и њиховом сину Николи. Позивом се донира једна КМ, а број је отворен до краја мјесеца. Прикупљена средства биће намијењена за набавку неопходних лијекова које му ова породица не може приуштити.

- Веома сам захвална свим људима који нас обилазе и пружају помоћ, било да је ријеч о позиву на хуманитарни број или донацијама. Из апотека нам шаљу пакете лијекова неопходне за Николу - каже кроз уздах Николина мајка Госпа.

Додаје да Никола болује од ријетког Волфовог синдрома са девет дијагноза, што захтијева даноноћни родитељски надзор и његу, јер му здравствено стање често варира од стабилног до критичног.

- И супруг и ја смо обољели. Док смо били млађи и у снази, некако смо се и борили па смо на смјену пазили на Николу. Пошто живимо на селу, имамо много посла у башти и у вези са узгојем стоке, јер од тога живимо, а брига за сина је скоро цјелодневна - испричала је Госпа.

Каже да се Николино стање погорша када је вани тмурно вријеме, јер тада буде нервозан, запуши му се нос и једва дише.

- Највише воли када га по лијепом вријеме у колицима изведемо ван, то му је једини спас. Морамо све да оставимо и да се бринемо о њему, јер је то најпрече - рекла је Госпа.

Присјетили су се како су им љекари на Институту за мајку и дијете у Београду рекли да Никола неће дуго поживјети, највише три и по године, али су погријешили, јер је његова воља за животом надјачала.

Риједак је ово синдром, а све је постало пуно теже и компликованије са Николиним пунољетством, јер су тада изгубили права која су прије тога имали. Недавно их је посјетио и градоначелник Драшко Станивуковић, који је Ковачевићима обећао да ће њихов проблем бити системски ријешен.

Жиро-рачун

Ковачевићима је потребна помоћ и како би направили шталу за смјештај стоке. Новац може бити уплаћен на жиро-рачун 562-099-81555183-82 на име Госпа Ковачевић - НЛБ банка Бањалука.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана