До када ће паркирање на „Старој аутобуској станици“ бити бесплатно

Јана Кезић
До када ће паркирање на „Старој аутобуској станици“ бити бесплатно

БАЊАЛУКА - На паркингу „Старе аутобуске станице“ у Бањалуци у току су грађевински радови како би биле постављене инсталације и рампе за наплату паркирања, али још се не зна тачан термин почетка наплате.

Казао је ово за "Глас Српске" директор „Аутопревоза“  Сладомир Ђурић.

- У току су припремни радови. Неке ствари је неопходно одрадити на терену, да би се уопште могао кад-тад наплаћивати паркинг – казао је Ђурић.

Осим спровођења инсталација и стављања рампи, како каже, потребни су и видео- надзори.

- То су неке техничке ствари које се раде, да би могло да се крене са наплатом када се испуне сви услови, а то ће потрајати неко вријеме, тешко је процијенити колико дуго - рекао је Ђурић. 

Додао је да ће до тада паркин бити бесплатан.

- Паркирање ће само на дневном нивоу дјелимично бити редуковано, а у складу са потребама на терену. Због тога ће бити ограђени дијелови паркинга, гдје треба да буду прокопани канали за спровођење инсталација, али то ће бити помјерано онако како се ради - казао је он. 

Додао је да у наредном периоду очекују потписивање уговора са градом како би на овој локацији поново била уведена наплата паркирања.

- Немамо још ништа заказано и чекамо термин, али смо увијек ту да се одазовемо – казао је Ђурић.

За сада је паркирање на тој локацији бесплатно, док нови власник, фирма „Аутопревоз“ која је недавно преузела парцелу на којој се налази паркинг не добије потребна одобрења од Града Бањалука како би могао почети са наплатом.

Градски менаџер Бојан Кресојевић каже да ће у наредним данима то бити релизовано.

 

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана