До 6.маја подношење пријава за набавку сјемена

Срна
Foto: Илустрација

БАЊАЛУКА - Из бањалучког Центра за развој пољопривреде и села саопштено је да се до сриједе, 6. маја, могу поднијети пријаве за набавку сјемена, расада повртарских култура, минералног ђубрива и заштитних средстава за повртарску производњу.

Пријаве се могу доставити најкасније до 15.00 часова на адресу Центра за развој пољопривреде и села или лично предајом у службеним просторијама радним даном од 8.00 до 15.00 часова.

Образац захтјева за набавку сјемена, расада повртатских култура, минералног ђубрива и заштитних средстава за повртарску производњу може се преузети на сајту Центра за развој пољопривреде и села Бањалука.

У саопштењу се наводи да се на овај начин настоје ублажити економске посљедице епидемиолошке кризе и подстаћи становништво ове локалне заједнице да засије што више обрадивих површина.

Центар за развој пољопривреде и села расписао је 21. априла јавни позив за додјелу подстицајних средстава намијењених за суфинансирање пројеката и мјера у пољопривредној производњи на подручју града Бањалука за ову годину.

У позиву је наведено да су основни циљеви додјељивања подстицајних средстава унапређење и јачање пољопривредног сектора, стварања тржишно оријентисаних произвођача, јачања њихове конкурентности и смањења стопе незапослености.

Подстицајна средства за развој пољопривредне производње по овом позиву додјељиваће се за суфинансирање биљне производње, набавку нове пољопривредне крупне и ситне механизације, набавку опреме у анималној производњи.

Обухваћено је и суфинансирање трошкова анализа, сертиФикације, декларисања и брендирања за пласман производа у “Крајишкој кући”, као и за суфинансирање стартап пакета - пројекат програма развоја конкурентности и за премије.

За набавку сјеменског материјала, минералног ђубрива и заштитних средстава за ратарске и повртарске културе, осим носилаца регистрованих пољопривредних газдинстава, могу конкурисати и нерегистрована домаћинства.

Право на подстицајна средства за набавку материјала и опреме могу остварити пољопривредни произвођачи (физичка лица, самостални предузетници из области пољопривредне производње и удружења која се баве пољопривредом), а који испуњавају прописане услове.

Осим пријава за набавку сјемена, расада повртарских култура, минералног ђубрива и заштитних средстава за повртарску производњу које се могу предати до 6. маја, пријаве за све друге врсте субвенција и премија предаваће се од 4. до 21. маја.

 

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана