ДНС неће гласати за приједлоге у Скупштини

В. Поповић, С. Амиџић
ДНС неће гласати за приједлоге у Скупштини

Бањалука - Желимо одговорнији однос Градске управе према документима усвојеним у Скупштини града и према грађанима Бањалуке.

Застоји у изградњи саобраћајница, водоводне мреже и других инфраструктурних пројеката, као и реализација подстицаја за запошљавање и самозапошљавање разлози су због којих Демократски народни савез (ДНС) неће подржати своје коалиционе партнере на сједници Скупштине града 28. маја.

Саопштено је то у петак из Градског одбора ДНС-а, у којем су додали да ће Клуб одборника ове странке подржати само тачке дневног реда које се односе на директан интерес грађана.

- Подржаћемо само документа која се односе на регулационе планове и рјешавање имовинско-правних односа. Овакав став заступаћемо све док не почне спровођење програма и буџета града. То представља искључиво захтјев за одговорнији однос Градске управе према документима усвојеним у Скупштини града и према грађанима Бањалуке - наводи се у саопштењу.

Додали су да овим потезом коалициони односи са Савеза независних социјалдемократа (СНСД) и Социјалистичке партије (СП) нису нарушени.

Додатна објашњења за овакву одлуку ДНС-а у петак није било могуће добити, јер потпредсједник Градског одбора Будимир Балабан и шеф Клуба одборника ове странке Боран Босанчић нису одговарали на телефонске позиве.

Замјеник шефа Клуба одборника СНСД-а Драшко Илић рекао је да коалициони партнери морају у што скорије вријеме уредити своје односе.

- То је неопходно да не би доводили у питање одржавање наредних сједница градског парламента. Потребно је разбити непотребну, али сталну, агонију, у којој се питамо да ли ће нека од наредних сједница бити одржана и да ли ћемо имати подршку за усвајање предложених документа. Уколико има кршења одређених међустраначких споразума, онда се врх три водеће партије у Бањалуци мора договорити о поштовању коалиционог споразума - рекао је Илић.

Одборник СП-а у Скупштини града Милан Милаковић је рекао да ће СП на наредном засједању градског парламента подржати све тачке које се нађу на дневном реду.

- Градска власт ради на најбољи могући начин и настоји да уради све да би побољшала стање у граду, како на плану инфраструктуре тако и на плану запошљавања и самозапошљавања грађана - казао је Милаковић.

Он је додао да су приходи у буџету смањени у односу на раније године, због чега су неки пројекти у заостатку.

 

Коалиција

Члан Градског одбора СНСД-а Зоран Вујмиловић рекао да односи у коалицији на нивоу града Бањалука коју чине СНСД, ДНС и СП нису нарушени.

- Током усаглашавања одређених питања за дневни ред Скупштине града постоје различита мишљења, али сматрам да односи у коалицији нису, а неће ни бити, нарушени - казао је Вујмиловић.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана