ДНС: Град ће имати градски превоз, али га грађани неће моћи приуштити

Срна
ДНС: Град ће имати градски превоз, али га грађани неће моћи приуштити

БАЊАЛУКА - Бањалучки одбор ДНС-а сматра да се најављено поскупљење карата у јавном градском превозу не може представљати као успјех само зато што ће Бањалука и даље имати јавни превоз, али га грађани неће моћи приуштити.

"Цијена карте са 1,80 иде на 2,30 КМ, и то у моменту када се најављује да ће доћи до додатног појефтињења горива, а већ је на сцени благо појефтињење... Данас, уколико желимо доћи из Лазарева до Старчевице, морамо платити невјероватних 4,60 КМ за превоз, који објективно не вриједи ни пола те цијене", саопштено је из Градског одбора ДНС-а.

Из ове странке питају која је разлика између Бањалуке и Сарајева, гдје се најављује појефтињење карте јавног превоза, и да ли су превозници и градска администрација размишљали о получасовним, једночасовним и сличним картама које би важиле за све превознике у граду.

Нови цјеновник у јавном превозу усвојен је у уторак, 19. јула, на сједници Скупштине града. За цјеновник је гласало 16 одборника /ПДП, ДЕМОС, УС, СПС, један одборник СП/, док је шест одборника СНСД-а било уздржано.

Према новом цјеновнику, који на снагу ступа 1. августа, цијена појединачне карте у једном смјеру која се купује у аутобусу износиће 2,30 КМ, а на релацијама дужим од 10 до 15 километара, карта ће коштати 3,5 КМ. 

 

 

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана