ДНС Бањалука остао без руководства, Нешића оптужују за самовољу

ГС
ДНС Бањалука остао без руководства, Нешића оптужују за самовољу

БАЊАЛУКА - Девет чланова Предсједништва Градског одбора ДНС-а Бањалука иступило је из ове странке.

Саопштење о иступању из странке потписали су Бојан Пећанац, Никола Кнежевић, Љубо Нинковић, Ново Грујић, Дејан Лолић, Александар Рађеновић, Новак Радумило, Зоран Бабић и Владислав Бабић.

У саопштењу се наводи да су из Предсједништва Градског одбора ДНС-а раније изашле Маја Јовановић и Божана Јокић, да је Огњен Тадић избачен, док је Марко Аћић смијењен.

На сједници Предсједништва Градског одбора ДНС-а, осим одлуке о иступању из странке, анализирани су резултати избора у Бањалуци, те је закључено да је "у условима невјероватне опструкције дијела руководства странке остварен добар изборни резултат".

- Да предсједник странке (Ненад Нешић) усред изборне кампање није позивао грађане да гласају за кандидате опозиције, поништавајући тако своје одлуке, али и једногласну одлуку Предсједништва ДНС-а Бањалука, тај резултат би био и бољи - навели су из Градског одбора ДНС-а.

У саопштењу се додаје да је јединствен случај у политичкој пракси да предсједник једне странке позива да се гласа за кандидате других странака, а не за странку чији је предсједник.

- Са притисцима и паушалним оцјенама наставило се и послије избора, баш као и са праксом девалвације свега што су људи у градском одбору радили и урадили и прије кампање и у току кампање - тврде бивши чланови ДНС-а Бањалука.

У току само неколико недјеља, истиче се у саопштењу, ДНС се одрекао својих политика и коалиционих партнера, а остао је без посланика, великог броја одборника и постао политичка групација која треба да служи партикуларним интересима.

- То је негација унутарстраначке демократије која је темељ ДНС-а и једина гаранција да ћемо у нашој Републици живјети онако како сами бирамо - сматрају чланови који су иступили из ДНС-а Бањалука.

Предсједник Градског одбора ДНС-а Бањалука Боривој Обрадовић напустио је јуче ту странку и о томе усмено обавијестио врх партије.

Обрадовић је јуче изјавио да је Предсједништво Градског одбора засједало и да странку није напустио само он већ читаво руководство у највећем граду Српске. Додао је да су и "они што су у странци остали, осудили рад руководства ДНС-а са предсједником странке Ненадом Нешићем на челу".

- Рекли су да више неће учествовати у раду странке, па чак и ако буду остајали пасивни чланови - навео је Обрадовић.

Обрадовић је рекао да ће се, када је у питању рад у Скупштини града Бањалука, о томе договарати са људима с којим је радио све ове године.

- У сваком случају, биће то у интересу грађана Бањалуке - рекао је Обрадовић који тврди да неће бити члан странке коју оснива његов доскорашњи страначки колега Дарко Бањац, а који је прошле седмице иступио из ДНС-а.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана