ДЛ плакат: Станивуковић се обрачунава са политичким противницима

Срна
ДЛ плакат: Станивуковић се обрачунава са политичким противницима

БАЊАЛУКА - Из Компаније “ДЛ плакат” саопштено је да су изјаве градоначелника Бањалуке Драшка Станивуковића у вези са рекламним површинама одраз политикантства чији циљ није спречавање штетних дјеловања по градски буџет, већ прогон сродника лица која он сматра политичким противницима, што је облик дискриминације.

Из ове компаније су навели да рекламне површине у Бањалуци у њиховом власништву имају валидну документацију или су у процесу легализације, те да нису тачне оптужбе Станивуковића да су нелегалне билборд површине у власништву “ДЛ плаката”.

“Примјера ради, билборд на објекту “Еуросплета”, који је између осталог био предмет оптужбе од градоначелника, није у власништву наше компаније, већ предузећа “Еуросплет шоп”, чији је власник Илонка Милановић, супруга Саше Милановића, високорангираног члана ПДП-а”, наводи се у саопштењу.

У овом случају “ДЛ плакат” је закупац ове површине, те је по уговору дужна да плаћа мјесечну накнаду за изнајмљивање, а обавеза закуподавца је да плаћа све обавезе према граду Бањалука, чиме из ове компаније указују да су неосноване и неаргументоване оптужбе на њихов рачун у вези са наводним оштећењем буџета града.

“Свакако, да је постојала добра воља градске администрације да се чује и друга страна, што је, сматрамо, цивилизацијска тековина сваке јавне политике, радо бисмо учинили доступном сву потребну документацију с циљем потврђивања наше тезе”, наводи се у саопштењу.

Из компаније “ДЛ плакат” истичу да нису тачни ни износи које је навео градоначелник у погледу наводног оштећења буџета града Бањалука, “чак ни под фикцијом да су све рекламне површине нелегалне”.

“Стога смо увјерени да су они свјесно изнесени, с циљем дезавуисања јавности и скретања пажње са обећања грађанима, које је садашњи градоначелник изнио у предизборној кампањи”, наводи се у саопштењу.

Из ове компаније су навели и да је нетачно да се наведене билборд позиције изнајмљују у износима од по неколико хиљада КМ на мјесечном нивоу, него за по неколико стотина КМ.

Из Компаније су оцијенилии “да је то још један примјер елементарног незнања градоначелника и његовог такозваног ревизорског тима”, с обзиром на то да постоји више врста рекламних медија, те да се за сваки обрачунавају различите таксе у односу на квадратуру и зону у којој се налази рекламна површина.

“У посљедњих мјесец дана отежано пословање наше компаније, усљед свакодневних инспекцијских контрола, те смо увјерени, цијенећи јавни иступ градоначелника, да се дате контроле предузимају по његовом директном налогу”, наводи се у саопштењу.

Компанија “ДЛ плакат” Бањалука послује више од 17 година, а од 30. новембра 2019. године налази се у власништву Богољуба Зељковића. Тренутно компанија има 14 стално запослених радника којима се у складу са законом редовно измирују све обавезе.

На име комуналних такси према граду Бањалука и закупа површина у претходних пет година ова компанија уплатила је 247.404 КМ. За 2020. годину, упркос вирусу корона и отежаном пословању, а измирене су све обавезе према граду, наводе из компаније.

Градоначелник Бањалуке Драшко Станивуковић рекао је у недјељу, 31. јануара, саопштавајући прве извјештаје “Тима за ревизију”, да у Бањалуци има 372 билборда, које је идентификовала нова комунална полиција, “од којих је 159 лажно постављених који не плаћају комуналну накнаду, чиме је буџет града годишње оштећен за више од пола милиона КМ”.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана