Дјевојчица транспортована на лијечење у Београд

СРНА
Дјевојчица транспортована на лијечење у Београд

БАЊАЛУКА - Припадници Хеликоптерског сервиса Републике Српске и љекарски тим из Универзитетског клиничког центра /УКЦ/ Републике Српске транспортовали су дјевојчицу чији су иницијали А.П. /12/ из Бањалуке у Београд ради даљег збрињавања и лијечења.

Директор Хеликоптерског сервиса Републике Српске Бобан Кустурић рекао је Срни да су припадници Хеликоптерског сервиса и љекарски тим из УКЦ данас извршили 54. ваздушни медицински транспорт у овој години.

"Након успјешне координације и ефикасне припреме, извршен је, у пријеподневним часовима, транспорт пацијенткиње А.П. рођене 2010. године, која се упућује, због акутно насталог и неконтролисаног масивног крварења из УКЦ Републике Српске у Институт за мајку и дијете Београд ради даљег збрињавања и лијечења", истакао је Кустурић.

Он је додао да припадници Хеликоптерског сервиса и љекари УКЦ Републике Српске и даље успјешно настављају са операцијама ваздушног медицинског транспорта, када год је то неопходно, како би становницима Српске обезбиједили сву неопходну помоћ и најбоље услове за лијечење у земљи или у региону.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана