Дјечије позориште Републике Српске: Васкршња радионица у суботу

Ј. К.
Дјечије позориште Републике Српске: Васкршња радионица у суботу

БАЊАЛУКА - Као и сваке године у Дјечијем позоришту Републике Српске је посебно свечано у сусрет Васкрсу, а поводом највећег хришћанског празника припремају васкршњу радионицу.

- Традиционално, у суботу, 15. априла у 18 часова на репертоару је представа “Јаје”. Међутим, није само представа на репертоару. Припремили смо и радионицу с нашом сценографкињом, Берином Шушчевић истог дана, од 17 часова, а трајаће баш онолико колико буде потребно малим креативцима да све лијепо заврше - саопштили су из Дјечијег позоришта Републике Српске.

Како су напоменули, прошле године тема и техника васкршње радионице били су колажи, а овог априла ће дјеца осликавати и украшавати јаја, како би се и она нашла у корпама на васкршњим трпезама.

- Биће и тематских бојанки за осликавање, а сви посјетиоци, и мали и велики, биће даривани чоколадним јајима - казали су из Дјечијег позоришта Републике Српске.

Напоменули су да је Васкрс важна и свечана прилика да се дјеца и родитељи кроз дружење и у доброј атмосфери Дјечијег позоришта заједно радују празнику над празницима.

 

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана