Дјечија игра и пјесма најљепша честитка граду

Мирослав Галић
Дјечија игра и пјесма најљепша честитка граду

Бањалука - Игром, пјесмом, раздраганошћу и осмијесима најмлађи Бањалучани су послали најљепшу честитку за 22. април, Дан града.

Приредбом "Најмлађи вољеном граду", коју су јуче у музичком павиљону "Стакленац" уприличили малишани вртића "Радост" из насеља Кочићев вијенац, показали су љубав према граду и свим људима у њему, те му даровали свој поклон за његов празник. Они су припремили фолклорне и плесне тачке, као и рецитације, а присутним гостима показали су све што су научили у вртићу.

Раздрагане малишане поздравила је и замјеник градоначелника Јасна Бркић, која им је захвалила на лијепим жељама и похвалила њихов брижно припремљени програм.

- Од бројних манифестација које се одржавају поводом 22. априла, дана када је Бањалука ослобођена у Другом свјетском рату, ово је једна од најљепших! Њоме су наши најмлађи становници послали предивну честитку граду за његов дан - рекла је Бркићева.

Вршилац дужности директора Центра за предшколско васпитање и образовање Јелена Куртиновић истакла је да је 50 малишана с великом љубављу и радошћу спремило програм.

- Од свега на свијету дјеца су оно што је најљепше. Овом приредбом наши малишани су хтјели показали колико воле свој град и да су његов најљепши украс - казала је Куртиновићева.

Малишани нису крили задовољство што су имали прилику да изведу приредбу коју су, заједно са васпитачицама, пажљиво спремали.

- Пјевали смо нашем граду, који пуно волимо. Много смо вјежбали да се добро спремимо и научимо све пјесмице и плесове - рекла је једна од учесница програма Софија Голић.

Поред честитке коју су упутили својим суграђанима и градоначелнику, малишани су поручили да они воле и чувају свој град, те да и одрасли треба да га чувају и свакодневно уљепшавају, али и да упозоравају друге да и они то чине.

Предшколске спортске игре

Малишани ће још неким манифестацијама дати посебан печат прослави 22. априла, Дана града. Тако ће "Прве предшколске спортске игре" бити одржане данас на Градском стадиону од 9.30 часова. Дјеца из девет градских вртића такмичиће се у трчању на 60 метара, штафети, скоку удаљ и полигону свестраности.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана