Дјечија библиотека “Борик” организује учење кроз забаву и дружење

Огњен Кнежевић
Дјечија библиотека “Борик” организује учење кроз забаву и дружење

БАЊАЛУКА - Креативне радионице у Дјечијој библиотеци “Борик” почињу сутра, а малим читаоцима нуде едукативни и креативни садржај попут знања о планети Земљи, драмско-рецитаторске радионице, радионице за предшколце те разговоре за тинејџере.

Библиотекарка Александра Чворовић каже за “Глас Српске” да су креативне радионице намијењене за дјецу узраста од три до 15 година, које ће бити подијељена према доби у неколико група.

- Радионице су едукативног и забавног карактера, а дјеца ће имати прилику да науче много тога. Одржаваће се сваког уторка и четвртка - наводи Чворовићева.

Прву групу, “Мали истраживачи”, чиниће малишани од четири до седам година који ће имати прилику да се упознају са занимљивим чињеницама о планети Земљи.

- Уз учење ће имати прилику да развијају истраживачки дух, машту, те да стекну нова знања кроз забаван облик учења - напомиње Чворовићева.

Са дјецом из ове групе радиће библиотекарка Бојана Лучић, која је професор српског и руског језика и књижевности. Ове радионице ће бити организоване сваког уторка од 18 до 19 часова.

Радионица под називом “Пут око свијета” обухватиће малишане од седам до 11 година. Како су појаснили организатори, они ће имати прилику да науче о културама, обичајима и начину живота других народа. Главни циљ је да дјеца развију љубав ка путовањима и новим сазнањима. Са овом групом ће такође радити библиотекарка Бојана Лучић уторком од 19 до 20 часова.

Радионица за предшколце намијењена је малишанима узраста од три до седам година. Током ове радионице предшколци ће имати прилику да стекну знања неопходна за почетак школовања.

- Заједно ћемо читати приче, учити мале лекције, цртати, плесати и пјевати - истиче Чворовићева, која ће водити ове радионице четвртком од 18 до 19 часова.

Драмско-рецитаторска радионица намијењена је основцима који посједују таленат за глуму и рецитовање. Ове радионице одржаваће се четвртком од 19 до 20 часова, а водиће их Александра Чворовић.

За оне који су ушли у пубертет биће организовани “Тинејџерски разговори”.

- Разговараћемо о самопоуздању, симпатијама, пријатељству, конфликтима са вршњацима, учењу, односу са наставницима и родитељима - напомиње Чворовићева. Додала је да су разговори бесплатни, а организоваће се једном мјесечно суботом од 12 до 14 часова.

Цијене

Цијена радионица за чланове Дјечије библиотеке износи 10 КМ мјесечно, док је радионица за тинејџере бесплатна.

- Радионице трају три мјесеца у прољећном периоду (од марта до краја маја) и три у јесен (од октобра до краја децембра) - рекли су из Дјечије библиотеке “Борик”. Пријаве за учешће на радионицама врше се на број телефона 051/257-194.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана