Дјеци Нове вароши 450 квадрата за игру

Невена Бунић
Дјеци Нове вароши 450 квадрата за игру

Бањалука - Малишани Нове вароши добиће модерно дјечије игралиште у Равногорској улици које ће се простирати на 450 метара квадратних, и то захваљујући донацијама компанија "Елнос БЛ" и "Тензо".

Поводом почетка реализације пројекта градоначелник Игор Радојичић у петак је потписао уговор о изградњи игралишта са директорима фирми "Елнос БЛ" Бранком Торбицом и "Тензо" Жељком Петровићем.

- Најмлађи ће имати свој кутак који ће можда бити највећи у граду и биће изграђен по свим модерним стандардима. Ово ће свакако бити изванредно мјесто за игру. Очекујемо да ће изградња почети у септембру, а већ до краја октобра да буде отворено - казао је Радојичић.

Ново дјечије игралиште биће опремљено атрактивним играчкама, међу којима ће поједине бити први пут постављене у Републици Српској и БиХ. Имаће капацитет да се на њему у истом тренутку може играти 70 малишана.

Торбица је након потписивања уговора истакао да се "Елнос група" са задовољством одазвала акцији изградње игралишта.

- Намјера наше компаније је да се изгради кутак за дјецу који прати најсавременије европске трендове. Овим креативним подухватом постигнут је јединствен баланс између урбаног мјеста за најмлађе и постојећег богатог природног зеленила који заједно чине компактну и инспиративну цјелину за игру - рекао је Торбица.

Нови кутак за најмлађе ће испуњавати највише стандарде безбједности опреме и сигурносне подлоге која је донација компаније "Тензо".

- Свака зона новог игралишта је пројектована тако да поспјешује и омогућава активан моторички развој дјеце. Поред основног захтјева за безбједност дјеце, подлога је у функцији игре, разиграна, са модерним вјештачким брежуљцима и традиционалним играма. Малишани ће док се играју у сваком тренутку бити слободни и безбједни, без опасности од посљедица падова док трче, скачу или се пењу - рекао је Петровић.

Игралишта

Град је од почетка године потписао уговор о изградњи десет игралишта:

1. Алеја Светог Саве

Донатори "Кроација осигурање" и "Крајинапетрол"

2. Залужани, ОШ "Јован Дучић"

Донатори "Ексклузив Линжери" и "Грађење Ђурић"

3. Борик, ОШ "Бранко Ћопић"

Донатор "Микрофин"

4. Борик 2, Кнежопољска и улица Раде Врањешевић

Донатори "Малбашић", "Градип", "Хидро-коп" и "Арагоста"

5. Обилићево 2 у улици Старине Новака

Донатор "Хемофарм"

6. Водени парк "Аквана"

Донатор "м:тел"

7. Парк "Младен Стојановић"

Донатор "Млијекопродукт"

8. Плажа Абација

Донатор Уникредит банка

9. Павловац, ОШ "Свети Сава"

Донатор "Паспаљ"

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана