Дјеца са потешкоћама добила свој кутак

Данијела Стоканић
Дјеца са потешкоћама добила свој кутак

Бањалука - Дјечији едукативни центар "Свјетлице" у петак је свечано отворио Сервис за дјецу са потешкоћама у развоју, захваљујући којем ће родитељи своје малишане са посебним потребама моћи оставити на чување.

Овај сервис, који се налази у улици Ђуре Ђаковића у насељу Кочићев вијенац, отворили су градоначелник Слободан Гаврановић и амбасадор САД у БиХ Морин Кормак.

Кормакова је нагласила да је ово за породице дјеце са посебним потребама врло важан корак напријед.

- Ово је други центар овог карактера у БиХ. Захвални смо Градској управи на партнерству, разним невладиним организацијама и компанијама који су помогли овај пројекат.

Оно што јесте најважније за све нас је брига за нашу дјецу. Важно је давање шансе дјеци са посебним потребама да дају свој допринос друштву - истакла је Кормакова.

Гаврановић је истакао да је град обезбиједио простор за реализацију овог пројекта, а америчка Агенција за међународни развој (USAID) 85.000 КМ.

- Центар ће највише помоћи дјеци која имају одређене потешкоће у развоју, али и растеретити њихове родитеље док су на послу. И убудуће ћемо у склопу наших могућности пружати помоћ овом центру. Сервис ће бити отворен сваки дан од осам до 17 часова. Са дјецом ће боравити и радити стручни кадрови који ће им помоћи да лакше крену кроз свакодневицу - рекао је Гаврановић.

Предсједник Центра за едукацију дјеце "Свјетлице" Жељка Перишић рекла је да ће све услуге у Центру око 40 дјеце добијати бесплатно.

Отварању овог сервиса допринијела је и компанија "м:тел", која већ неколико година подржава рад Дјечијег едукативног центра "Свјетлице".

- Подршка овом пројекту само је потврдила већ остварену добру сарадњу, као и јасну оријентисаност компаније да послује друштвено одговорно, са намјерама правог и искреног пријатеља - рекла је портпарол компаније "м:те­л" Милица Стојаковић.

Родитељ

Мајка дјечака са потешкоћама у развоју Слободанка К. истакла је да су и до сада били укључени у овај центар те да ће им новоотворени сервис бити од велике помоћи.

- Захваљујући овом центру убудуће ћу имати гдје да оставим свог сина на чување док завршавам неке обавезе, што раније нисам могла - рекла је Слободанка К.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана