Дјеца преузела кључеве града Бањалука

ГС
Foto: Агенције

Дјеца Бањалуке преузела су данас кључеве града од градоначелника Драшка Станивуковића како би симболично управљали градом на Врбасу током Недјеље дјетета.

Никола Јандрић, нови градоначелник Бањалуке ученик је 3. разреда Основне школе „Георги Стојков Раковски“ и предсједник свог одјељења. Станивуковићу је, на почетку свог мандата обећао да ће бити бољи градоначелник од њега.

„Ја ћу ове седмице бринути о граду и бићу добар градоначелник“, кратко је рекао Јандрић и истакао да у дневнику има све петице.

Градоначелник Бањалуке Драшко Станивуковић истакао је да Град Бањалука већ традиционално обиљежава и подржава Недјељу дјетета која се ове године одржава под слоганом „Срећан си свијете када усрећиш дијете“.

„Овај посао има и својих прелијепих страна. Дружити се са дјецом, учинити дјецу срећном и поштовати њихова права је велика част и привилегија. Као и сваке године кључееве града добијају малишани, а ове године је то Никола Јандрић“, рекао је Станивуковић и додао да ће Бањалука наредних седам дана бити у знаку дјеце, преноси портал Мондо.

„Данашња манифестација се зове Чаробни град, а читаву седмицу дружићемо се са нашом дјецом која су будућност овог града“, закључио је Станивуковић и обећао да ће као и до сада радити и градити боље мјесто за живот бањалучких малишана.

Данас су дјеца саопштила своја права и у парку Петар Кочић, гдје су се дружили уз пјесму и плес.

Обиљежавање манифестације „Недјеље дјетета“ проводи се у већини европских земаља, а све са циљем да се промовишу основни циљеви Конвенције УН о правима дјетета.

 

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

Вјенчани
Вјенчани
© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана