Ђаке чекају нове клупе и окречене учионице

Јана Кезић
Ђаке чекају нове клупе и окречене учионице

БАЊАЛУКА - Већина основних школа на подручју града и овог септембра ће спремно дочекати ђаке у свјеже окреченим и уређеним учионицама, са замијењеном столаријом и подовима, новом фасадом те санираним мокрим чворовима.

Потврдио је то за “Глас Српске” и предсједник Актива директора основних школа бањалучке регије Мирослав Попржен.

- Август је мјесец када све радове у школи приводимо крају, а по свему судећи све школе на подручју града ће бити спремне за почетак наставе 1. септембра - рекао је Попржен, који је и директор ОШ “Свети Сава” на Лаушу.

Додао је да је при крају љетно одржавање, кречење, фарбање, а унијели су и неки нови намјештај.

Директорица ОШ “Бранко Ћопић” Бранка Шпирић каже да су припреме за почетак нове школске године у току.

- У току је кречење учионица, али и поправљање санитарија. Наручили смо клупе и столице па очекујемо то да стигне - казала је Шпирићева, додајући да су донацију клупа и столица за једну учионицу добили од града.

Очекују, како каже, да им стигну и уџбеници, а потом слиједе и сједнице наставничког вијећа, чија су тема распоред часова, смјене, звоњења и сва задужења радника школе.

За нову школску годину пуном паром се припремају и у ОШ “Иво Андрић”, која тренутно има 955 ученика.

- Кречили смо два спрата, подрум, ходнике и фарбали радијаторе, а у једну учионицу смо поставили ламинат. Немамо новца за нови намјештај - казала је директорица ове школе Жељка Опачић.

Ученике ове школе чека и уређено школско двориште, а стигли су им бесплатни уџбеници, које одјељенске старјешине сортирају да би их родитељи преузели.

Почетак нове школске године спремно дочекују и у ОШ “Станко Ракита” у Врбањи, гдје мајстори ових дана имају пуне руке посла.

- У процесу је замјена котлова на пелет и надамо се да ће то бити завршено до почетка сезоне гријања - казао је директор ове школе Дарко Бранковић.

Бронзани Мајдан

Директор Основне школе “Младен Стојановић” у Бронзаном Мајдану Ненад Михајловић каже да ове године нису имали већих улагања, јер је лани на школи урађена нова фасада.

- Ову годину очекујемо спремно и надамо се да ће бити ријешен превоз, а расписани су и тенедери за јавне набавке угља и дрвета - казао је Михајловић и додао да је ове године уписано свега осам ученика и да је то највећи проблем.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана