Ђајић: Захваљујући медицинским сестрама, квалитет услуга на свјетском нивоу

Срна
Ђајић: Захваљујући медицинским сестрама, квалитет услуга на свјетском нивоу

БАЊАЛУКА - Генерални директор Универзитетског клиничког центра /УКЦ/ Републике Српске Владо Ђајић изјавио је да је квалитет услуга у овој здравственој установи на европском и свјетском нивоу захваљујући медицинским сестрама.

"Желим да вам захвалим за све иједну инфузију, ињекцију, таблету и вађење крви, за приступ и све осмјехе које медицинске сестре дају пацијентима без чега квалитет наших услуга не би био овакав какав јесте данас - на еворпском и свјетском нивоу", рекао је Ђајић новинарима у Бањалуци, честитају свим сестрама и техничарима 12. мај - Међународни дан сестринства.

Главна сестра на Клиници за очне болести Далиборка Кузмановић рекла је да су медицинске сестре стуб здравственог система и подсјетила да основни атрибути сестринске професије треба да буду хуманост, знање и лијепа ријеч.

"Енглеска болничарка Фолернс Најтингел била је прва школована медицинска сестра и она је утрла пут којим морамо ићи и радити на себи", истакла је Кузмановићева.

УКЦ Републике Српске запошљава 3.591 радника, од којих је 1.695 медицинских сестара и техничара.

Из УКЦ-а раније је саопштено да је много урађено када је ријеч о едукацији и афирмацији сестринског кадра.

Међународни дан медицинских сестара обиљежава се у знак сјећања на датум рођења енглеске болничарке Флоренс Најтингел која је била реформатор санитетске службе и оснивач прве школе за медицинске сестре.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана