Ђајић уручио златнике за девет беба рођених 9. јануара

Срна
Ђајић уручио златнике за девет беба рођених 9. јануара

БАЊАЛУКА - Генерални директор Универзитетског клиничког центра /УКЦ/ Републике Српске Владо Ђајић уручио је данас златнике за девет беба рођених у овој здравственој установи на Дан Републике - 9. јануара, те истакао да је наталитет увијек био приоритет руководству Српске и УКЦ-у.

"Желим да захвалим предсједнику Републике Српске Милораду Додику који је обрадовао мајке и бебе рођене на Дан Републике. Мајке кажу да им овај златник значи пуно, не само материјално, него и у смислу да неко мисли на њих и подржава их", рекао је Ђајић новинарима у Бањалуци.

Он је нагласио да ће опредјељење руководства Српске и УКЦ-а у наредном периоду бити стварање бољих услова за породе, третман породиља, трудница, али и дјеце.

Ђајић је истакао да је УКЦ једна од најбољих здравствених установа у региону која стоји "раме уз раме" са европским и свјетским клиничким центрима.

Он је подсјетио да је урађен велики дио реконструкције гинекологије и педијатрије, док се тренутно мијења намјештај, као и да се истовремено ради на опремању интензивне јединице за новорођенчад.

Породиља Маја Ракић рекла је да јој је велика част што се њена ћерка Милица родила на Дан Републике Српске.

"Моја Милица је рођена у предвечерје 9. јануара. Захвалила бих предсједнику Додику што се сјетио наших беба и надам се да ће сљедеће године на Дан Републике број рођених беба бити утростручен", истакла је Ракићева.

Бањалучанка Дубравка Мијатовић, мајка Стефана рођеног 9. јануара, изразила је захвалност на овом лијепом гесту, уз поруку да је задовољна условима на породиљском одјељењу УКЦ-а.

Поводом обиљежавања Дана Републике, предсједник Републике Српске Милорад Додик даровао је златником 32 бебе рођене 9. јануара, од којих је девет рођено у Клиници за гинекологију и акушерство УКЦ Републике Српске.

Додик је раније рекао да је долазак најмлађих становника на свијет на дан рођења Републике најљепша порука и симбол будућности Српске коју представљају дјеца.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана