Ђајић уручио по 300 КМ најбољим матурантима медицинске школе

Срна
Ђајић уручио по 300 КМ најбољим матурантима медицинске школе

БАЊАЛУКА - Генерални директор Универзитетског клиничког центра /УКЦ/ Републике Српске Владо Ђајић уручио је данас по 300 КМ за седам вуковаца, матуранткиња из бањалучке Медицинске школе, желећи да на овај начин награди најбоље ђаке за труд и залагање.

"Морамо послати поруку да дјеца морају да уче, јер имамо доста мјеста на којима раде полуквалификовани радници, а ми нарочито у здравству не дозвољавамо импровизацију, желимо озбиљан рад и учење и да најбољи добију шансу", рекао је Ђајић новинарима и додао да је његова жеља да ови млади људи остану у Републици Српској.

Он је истакао да на овај начин жели да мотивише и друге генарације да уче, да виде да постоји неко ко их вреднује, али и да покаже да су врата УКЦ-а и других установа у Српској отворена за најбоље.

"Ту сам и као народни посланик и жеља ми је да дио посланичког додатка искористим и вуковце, најбоље ђаке ове генерације Медицинске школе, наградим и да омогућим куповину хаљина за матурско вече", додао је Ђајић.

Ђајић је вуковцима уручио и стучну књигу под називом "Асимптоматска каротидна болест", чији је аутор, а овом приликом захвалио и директору и професорима Медицинске школе који су у протеклом периоду одшколовали добар кадар, који умногоме носи рад УКЦ-а.

Директор бањалучке Медицинске школе Мирко Јовић захвалио је Ђајићу за поклон који је уручио вуковцима, истичући да је то јасна порука да вриједи бити најбољи, да млади треба да уче, да нове генарције буду што боље, јер увијек постоји неко ко вреднује њихов рад.

"Ово је доказ и изузетног односа, сарадње Медицинске школе са УКЦ-ом", рекао је Јовић и додао да бањалучку Медицинску школу похађа 1.030 ученика, а да ове школске године излази 260 матураната.

Матурант Милица Врачар захвалила је у име својојих колегиница на поклонима, истичући да им као вуковцима значе много, јер то значи да је њихов рад и труд цијењен и признат.

"Мој план је да упишем Медицински факултет, тренутно спремам пријемни", рекла је Врачар, која је вуковац.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана