Ђајић: Провјерити да ли је било криминала у градњи и опремању школе у Aди

Срна
Foto: ATV

БАЊАЛУКА - Предсједник бањалучког Градског одбора СНСД-а Владо Ђајић позвао је данас надлежне службе да провјере да ли је било криминала током градње и опремања објекта подручне Основне школе „Вук Стефановић Караџић“ у насељу Ада из донације Србије, те има ли основане сумње да је градоначелник Бањалуке Драшко Станивуковић у то умијешан.

„Чињенице су да је Србија уложила четири милиона КМ у градњу тог објекта. Када смо ушли унутра видјели смо да постоји 10 учионица са јадним намјештајем, зборница, неколико тоалета и ништа више. Нема фискултурне сале, нема ниједног компјутера“, рекао је Ђајић на конференцији за новинаре у Бањалуци.

Он је нагласио да странке већине у Скупштини града Бањалука сматрају да се могло много више урадити са тим новцем, додајући да је намјештај наручиван по много већој цијени.

„Србија је дала паре, а Драшко и његови сарадници, поред свих произвођача намјештаја у Српској и Србији, изабрали су фирму из Сарајева“, навео је Ђајић, показујући као примјер столицу која је плаћена 257 КМ, а чија је цијена 65 КМ, понедје и нижа.

Одборник ДЕМОС-а у Скупштини града Бањалука Боран Босанчић подсјетио је да су средства за изградњу ове школе обезбијеђена захваљујући договору предсједника Српске Милорада Додика и Србије Александра Вучића, а да је идејно рјешење и регулациони план којим је предвиђена градња ове школе урадила претходна градска власт.

„Град је расписивао набавку. Станивуковић и његова структура су рекли да ће Градска управа бити транспарентна и зато тражимо да се јавно објави одлука о избору понуђача, одлука о цијенама, премјерима и свему што је важно за изградњу објекта“, рекао је Босанчић.

Потпредсједник Скупштине града Саша Чудић изразио је жаљење што се данас из Бањалуке шаље ружна порука и што се један лијепо замишљен пројекат завршио срамотно.

„Шаљемо срамотну слику у Србију, срамотну поруку свим пореским обвезницима у Србији чији је новац у виду донације дошао у Бањалуку, а који је на ружан начин злоупотријебљен“, навео је Чудић.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана