Ђајић пита Станивуковића: Гдје је силни новац?! VIDEO

Ј. Са.
Foto: Принтскрин

БАЊАЛУКА - Предсједник Градског одбора СНСД-а Бањалука Владо Ђајић упутио је јавно питање градоначелнику Драшку Станивуковићу гдје је силни новац из буџета града који је изгласала Скупштина и да ли је истина да је те милионе трошио тамо гдје он лично има корист.

Ђајић је данас са  коалиционим партнерима испред Градске управе поручио да нису против развоја града, али да желе да им се достави извјештај гдје је новац утрошен, јер још увијек нису добили ребаланс буџета за 2023, али ни приједлог буџета за наредну годину.

-СНСД-у, на челу коалиције у Скупштини Града прихватљиво је све што се односи на развој Бањалуке, али да се ради транспарентно и да јавност зна гдје се троше паре - рекао је Ђајић, те додао да до краја године има још седам дана, а да не знају шта је с ребалансом, за шта ће се кредит користити. 

Како је рекао, ово је први пут да неко хоће ребаланс и кредит. 

-Гдје ће трошити паре? Гдје ће отићи новац од кредита? Ако се ради само о интересу градоначелника то не прихватамо, нама је стало до развоја града и интереса грађана. Станивуковић је највећа штеточина у граду-поручио је Ђајић.

Шеф Клуба одборника Уједињене Српске Невен Станић рекао је да је Станвуковић спровео многе пројекте који нису били у буџету, али су реализовани, а они који јесу били и за које је гласа скупштинска већина нису реализовани.

-Уједињена Српска је на неки начин форсирали наставак радова моста у Доцу, као један од пројекта прошле градске администрације, а као што данас видимо, нико не прелази преко тог моста. Основна школа у Паприковцу, пројектована и планирана средства, ништа није урађено - поручио је Станић. 

На питање новинара зашто није сазвана ванредна сједница по иницијативи градоначелника, Станић је казао како одборници немају материјал и информације како би разматрали било шта по том питању и како би уопште дошло до поменуте сједнице. 

Недовољна улагања на сеоском подручју, милион и 300 предвиђено за пољопривреду од тога скоро ништа реализовано, а врло споро се радило на водоводној мрежи. Апел ДЕМОСА ће бити за наредну годину да се издвајају значајнија средства за поменуто", казао је Боран Босанчић предсједник Градског одбора ДЕМОС-а.

Он се усагласио са Станићем на питање о ребалансу и кредиту гдје је казао да је врло тешко говорити о кредиту јер одборници и даље немају све неопходне материјале како би расправљали о кредиту и ребалансу, а камоли нешто усвојили. 

Предсједник Градског одбора Социјалистичке партије Велибор Станић нагласио је да се сада тражи ребаланс и кредитно задужење, а прије неколико мјесеци су одобрили кредит за Аквану који ни данас није реализован. 

-Занима нас зашто из кредита нису средствима измирили дугове када говоримо о Аквани?-питао је Станић. 

Подршку скупштинској већини пружио је и потпредсједник Скупштине Града Саша Чудић  који је истакао да нико није против развоја, али би били најсретнији да је буџет још већи.

-Ко год пласира причу да је коалиција против развоја града, гријеши. Ребаланс нисмо видјели, а градоначелник тражио ванредну сједницу без ребаланса само са једном трачком гдје би говорили о кредиту. Кредит није проблем и у сваком пословању се тражи - појаснио је Чудић.

Питао је зашто се сада тражи кредит за социјална давања ако су иста давања издвојена?

-Градоначелник тек сада види посљедице своје популистичке политике. Ко га је тјерао да прикључак за воду буде бесплатан, тиме је начињена штета Водоводу у износу од три милиона - казао је Чудић.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана