Ђајић оптужио Станивуковића: Дојава због великог броја људи на протесту

Јасмина Салопек
Ђајић оптужио Станивуковића: Дојава због великог броја људи на протесту

Предсједник Градског одбора СНСД-а Владо Ђајић коментарисао је јутрошњу дојаву о бомби у згради Градске управе, те саопштио и како сумња ко би могао стајати иза исте.

- Након што нису успјели да сакупе кворум за нелегалну сједницу Скупштине и кад су видјели да се сакупља велики број људи испред Градске управе, сумњамо да је неко од сарадника градоначелника Драшка Станивуковића дојавио да је у Градској управи постављена бомба - рекао је Ђајић.

Ђајић je истакао да је уз свој народ и да ће се свим средствима борити против криминала како не би појединци незаконито стицали имовину. 

- Ово је огромно кривично дјело оних одборника који су намјеравали тајно, нелегално и мафијашки подржати ребаланс који је нелегалан и незаконит. Касније су покушали оптужити мене и предсједника Скупштине да смо дојавили бомбу. Ми нисмо ти, ми смо они који се боре за правду, за своје борце и своју дјецу - рекао је Ђајић те апеловао на надлежне да раде свој посао и спријече безакоње.

Предсједник Савјета за инвалидско-борачку заштиту Градског одбора СНСД-а Дарко Матијашевић  рекао је да је задовољан јер је присутан велики број бораца и породица како би подржали Нинковића и Ђајића, како би се прекинула самовоља и незаконите скупштине. 

- Овдје су они који су дали дијелове свог тијела, дали крв како би имали Бањалуку какву имамо данас. Свим демократским средствима ћемо тражити да се овај криминал заустави. Закон о локалној управи и самоуправи јасно каже да предсједник Скупштине може на основу иницијативе заказати сједницу - навео је Матијашевић.

Подсјећамо, полиција је око 8.40 часова евакуисала зграду Градске управе, након што је претходно стигла дојава о постављеној бомби у поменутом објекту.

Радници Градске управе напустили су радна мјеста, док је унутар зграде остао градоначелник Драшко Станивуковић, који одбија да је напусти, јавља репортер "Гласа Српске" са мјеста догађаја.

Одборници Скупштине Града Бањалука око 7.30 наставили су одржавање ванредне сједнице, која је у претходном периоду два пута прекидана.

Иначе, поменута сједница, на којој се расправља о усвајању ребаланса буџета, изазвала је посљедњих седмица бројне потресе на бањалучкој политичкој сцени али и трзавице унутар појединих партија.

Повезане вијести:

Станивуковић позван на саслушање у полицију

Дојава о бомби испразнила Градску управу, Станивуковић не жели да напусти зграду

Бањалучка полиција провјерава дојаву

Брз одговор Станивуковића: Лажну бомбу дојавили Ђајић и Нинковић

Нинковић: Одборници касно добили информацију о сједници

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана