Ђајић: Инспекцијски органи одговорно раде свој посао

Срна
Ђајић: Инспекцијски органи одговорно раде свој посао

БАЊАЛУКА- Предсједник Градског одбора СНСД Бањалука Владо Ђајић изјавио је данас да инспекцијски органи одговорно раде свој посао, након што је републичка инспекција наредила граду да сруши кружну раскрсницу која се гради код тврђаве Кастел.

Ђајић је истакао да је републички инспекцији органи још једном доказали да се у Републици Српској мора поштовати закон, нагласивши да само држава у којој закон мора да се поштује може да се воли и брани, саопштено је из Градског одбора СНСД-а Бањалука.

Нагласио је да „покушај кршења закона, којем градоначелник Бањалуке Драшко Станивуковић константно прибјегава, жели да прикрије нападима на њега“.

Станивуковић је данас на конференцији за новинаре рекао да је републичка инспекција наредила граду Бањалуци рушење кружне раскрснице која се тренутно гради између “Екватора” и тврђаве Кастел и да је као инвеститор дужан да је доведе у првобитно стање.

-Поводом данашњег излагања и низа лажи Станивуковића у вези са кружном раскрсницом код „Екватора“ питао бих да ли је актуелни градоначелник испоштовао важећи регулациони план, те да ли има потребне локацијске услове и грађевинску дозволу за градњу те раскрснице? Провјерено знамо да нема ништа од наведеног - поручио је Ђајић.

Станивуковић је рекао да је допис за рушење од инспекције стигао у петак, 20. октобра, само два дана након што је Ђајић у гоставању на телевизији изјавио “да ће доћи до обуставе изградње ове раскрснице”, али је нагласио и то “да Бањалука неће обуставити изградњу”.

Градоначелник је навео да је процјена да ће радови бити готови од 5. до 15 новембра.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана