Ђајић и Нинковић: На "Купусишту" изградити вртић, не вишеспратницу

Срна
Foto: Срна

БАЊАЛУКА - Предсједници Градског одбора СНСД-а Бањалука Владо Ђајић и Скупштине града Љубо Нинковић поручили су да ће учинити све да на локацији познатог парка "Купусиште" буде изграђен вртић уз подршку предсједника Републике Милорада Додика, а не вишеспратница како то планира градоначелник Драшко Станивуковић.

Ђајић је захвалио Додику за подршку изградњи вртића на овој локацији, истакавши да је поносан на све Бањалучане који се противе изградњи зграде од 11 спратова.

"Позивам Бањалучане да заједно не дозволимо Станивуковићу да у преосталом дијелу парка направи бетонске плоче са неким словима. У парковима морају бити природни материјали", закључио је Ђајић.

Предсједник Скупштине града Бањалука Љубо Нинковић рекао је да Станивуковићу и одређеним припадницима крупног капитала неће бити допуштене малверзације на градском земљишту, поготово у парковима.

"Тај план им неће успјети", поручио је Нинковић и додао да сличне малверзације неће бити допуштене ни на другим градским површинама.

Кандидат СНСД-а за градоначелника Бањалуке Никола Шобот истакао је да као родитељ подржава иницијативу за изградњу нових вртића, као и очување преосталих и ријетких зелених површина у граду на Врбасу.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана