Ђајић: Хитно именовати начелнике одјељења и деблокирати град

Срна
Ђајић: Хитно именовати начелнике одјељења и деблокирати град

БАЊАЛУКА - Представници Градског одбора СНСД-а Бањалука са коалиционм партнерима затражили су хитно именовање начелника одјељења у Градској управи да би се на тај начин деблокирао град те избјегле вишемилионске тужбе, за које ће, како кажу, одговорност сносити градоначелник Драшко Станивуковић.

Предсједник Градског одбора СНСД-а Владо Ђајић рекао је на конференцији за новинаре у Бањалуци да градоначелник не поштује закон, те да тјера запослене у Градској управи да постпуају противправно, односно тврди да се акти не доносе у складу са прописима што је потврдио и Уставни суд Републике Српске када је ријеч о регулационим плановима.

- Град је у великим проблемима, а слиједи још тежи период за грађане. Овакво поступање може довести до тужби и наплате вишемилионске штете - каже Ђајић.

Он истиче да без потписа начелника одјељења за урбанизам не могу бити донесени ни регулациони планови, што је до сада рађено, те да због тога пријети блокада града и обарање донесених планова што ће отворити врата за тужбе инвеститора.

- Ми инсистирамо да дође до деблокаде, да се именују начелници одјељења. Апелујемо на све да се уразуми градоначелник, да град профункционише и да нам не пријете тужбе - нагласио је Ђајић.

Предсједник Градског одбора ДЕМОСА-а Боран Босанчић потврдио је да сагласност за концесије и друге акте сада потписују овлаштени потписници, а не именовани начелници одјељења, те додаје да је ријеч о опасном поступању, као што је и узимање скупштинског печата и онемогућавање рада предсједнику Скупштине Љуби Нинковићу.

- Предсједник Скупштине представља град, одборнике, скупштинску већину и 65.000 грађана. Законом о локалној самоуправи и статусу функционера јасно су наведене надлежности. Град не функционише и много је проблема које треба рјешавати. Позивам и одборнике који подржавају градоначелника да и они изврше притисак - навео је Босанчић.

Предсједник Градског одбора Социјалистичке партије Велибор Станић позвао је на градоначелника да изађе из тешке ситуације, сазове почетком наредне седмице ванредну скупштину града и да предложи начелнике одјељења.

- Предлажем да он изабере три начелника одјељења, а ми по једног до окончања конкурсне процедуре. То не морају бити страначке личности -истакао је Станић.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана