Ђајић: Град има средстава и треба да сија

Срна
Foto: Срна

БАЊАЛУКА - Бањалука има новца, те да зато жели да буде уређена и "да сија", а у противном ће бити донесене радикалније мјере, рекао је предсједник Градског одбора СНСД-а у Бањалуци Владо Ђајић поводом усвојања ребаланса буџета града за ову годину и буџета за 2023.

Ђајић је рекао да Бањалука има новца који се не усмјерава тамо гдје је интерес грађана, већ неколико појединаца, те нагласио да је СНСД обећао да ће бити усвојена ова два документа и да је то и урађено.

Подсјетивши да је Скупштина града јуче усвојила ребаланс буџета за ову годину у износу од 212 милиона КМ и буџет града за наредну годину у износу од 185 милиона КМ, он је рекао да са више од 400 милиона управљају "један човјек и нека дјеца око њега".

"Шта се све може урадити са 400 милиона КМ, а шта имамо? Имамо пропале улице, рупе на путу, проблеме са водом, гријањем, свађе, вријеђања и све оно што не би требало да је у Бањалуци, а то је овај град под руководством њега (градоначелника Драшка Станивуковића) и његове екипе, који не заслужују да буду на том мјесту", рекао је Ђајић на конференцији за новинаре.

Ђајић је поручио грађанима да се обрате градоначелнику ако виде неки проблем јер је скупштинска већина "своје урадила".

"Урадили смо ово да се не стварају страх и хистерија код људи. Ставили смо амандмане који нису ни три одсто буџета. Дозволили смо и повећање плата у Градској управи и градским предузећима, а он ће одвући новац онима које је запослио, којих има више од 200 и који немају гдје да сједе, а камоли да раде", рекао је Ђајић.

Ђајић је додао да "једног од градоначелникових сарадника зову дигитрон јер носи дигитрон у џепу и ко год нешто дође да тражи он израчуна колико станова, спратова, квадрата, колико асфалтирања и узима себи проценат".

"У Градској управи је незнање, нема струке, нема рада у интересу грађана. Голи криминал и интерес једне групице људи око Станивуковића", оцијенио је Ђајић.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана