Ђајић: Едукација кадра - гарант квалитетне услуге

Срна
Foto: ГС

БАЊАЛУКА - Један од примарних циљева Универзитетског клиничког центра (УКЦ) Републике Српске јесте усавршавање и едукација љекара, те је велико задовољство управо са тим циљем радити са експертом савремене грудне хирургије из Словеније Томажом Штупником, рекао је директор ове здравствене установе Владо Ђајић.

Ђајић је изразио задовољство што је Штупник, који је и начелник Клинике за торакалну хирургију УКЦ Љубљана, "још једном имао прилику да се увјери да је УКЦ Српске савремена европска, али и свјетска здравствена установа, те да има најсавременију опрему и добре стручњаке".

"Приоритет нам је и едукација кадра, чиме ћемо се руководити и у наредном периоду, јер је то гарант квалитетне услуге у нашој установи", рекао је Ђајић новинарима у Бањалуци.

Он је навео да је пракса да се, осим гостовања стручњака из иностранства, љекари УКЦ-а едукују и одласком у веће свјетске здравствене установе, гдје се усавршавају учећи од истакнутих стручњака.

Начелник Службе за торакалну хирургију УКЦ-а Српске Марко Кантар истакао је значај гостовања свјетских стручњака у овој здравственој установи и да на тај начин своје знање пренесу на домаће љекаре.

"Поносан сам на оно што смо урадили на торакалној хирургији, а данас смо стигли урадити два оперативна захвата, а то је ресекција душника и унипортал ВАТС сегментектомија плућа, односно минимално инвазивно хируршко лијечење тумора плућа", рекао је Кантар.

Штупник је изразио задовољство што је након двије године поново има прилику да буде гост на УКЦ-у Српске, гдје радо долази како би дао свој допринос да се торакална хирургија у овој здравственој установи доведе на свјетски ниво.

"Неопходно је стварати услове да пацијенте лијечимо у својој земљи, а не да их морамо слати у друге државе и здравствене установе", рекао је Штупник.

 

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана