Ђајић бебама рођеним на његов рођендан донирао новац од посланичког додатка

срна
Foto: СРНА

БАЊАЛУКА- Генерални директор Универзитетског клиничког центра (УКЦ) Републике Српске Владо Ђајић и ове године одрекао се свог посланичког додатка и новац поклонио бебама рођеним у Клиници за гинекологију и акушерство на његов рођендан, 4. октобра.

На овај начин, дјеца рођена овог датума, у наредних 12 мјесеци добијаће по 100 КМ, саопштено је из УКЦ-а Српске. На овај дан 2021. године у Клиници за гинекологију и акушерство УКЦ Републике Српске рођено је осам беба. Уручујући донацију једној од породиља, Ђајић је рекао да се на овај корак одлучио са циљем да стимулише рађање у Републици Српској.

Александра Тадић из Бањалуке, која је родила треће дијете, захвалила је Ђајићу за овај гест. Из УКЦ-а Српске су подсјетили да је Ђајић и прошле године, поводом свог рођендана, одрекао додатка који прима као народни посланик у Народној скупштини Републике Српске у корист девет беба рођених 4. октобра.

Ђајић је апеловао да сви носиоци јавних функција учине исто, што би, како је нагласио, био доказ да нам је стало да имамо више рођених беба. Он је додао да ће док је народни посланик, свој хонорар давати за добробит заједнице.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

Вјенчани
Вјенчани
© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана