Ђаци добили новац за набавку уџбеника

Н. Р.
Ђаци добили новац за набавку уџбеника

Бањалука - Град је додијелио једнократну новчану помоћ за дјецу из хранитељских породица у настојању да додатно популаризује овај најхуманији начин збрињавања дјеце без родитељског старања.

Према одлуци, уплаћена је једнократна помоћ за 11 основаца и 17 средњошколаца из хранитељских породица.

- У складу са правилником о додјели једнократне новчане помоћи за суфинансирање трошкова набавке уџбеника и школског прибора за дјецу која су збринута у хранитељским породицама, за основце из хранитељских породица предвиђено је 150 КМ, за ученике средњих школа 170, док студенти из хранитељских породица могу да добију 200 КМ на име помоћи - саопштили су из Одјељења за културу, туризам и социјалну политику.

Додају да су поред тога обезбијеђене и бесплатне карте за јавни превоз ученицима из ових породица те подсјећају да је рок за подношење захтјева за помоћ студентима из хранитељских породица 15. новембар 2020. године.

Хранитељство је један од најадекватнијих видова збрињавања дјеце без родитељског старања или којој властите породице не могу пружити одговарајућу бригу и старање, а у Бањалуци је у хранитељске породице смјештено 105 особа.

 

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана