Директор вртића испит за коалицију

Весна Поповић
Директор вртића испит за коалицију

Бањалука - Социјалистичка партија тражи да вршилац дужности директора Центра за предшколско васпитање и образовање буде кандидат којег предложи ова странка. Такав захтјев биће упућен градоначелнику Слободану Гаврановићу!

На овај корак социјалисти су се одлучили након што приједлог одлуке о расписивању конкурса за избор директора градских вртића није добио потребну већину на сједници Скупштине града у четвртак. За нови, трећи по реду конкурс било је десет од 21 присутног одборника. Два су била против, пет уздржано, док остали нису гласали.

Како незванично сазнаје "Глас Српске", социјалисти чекају одлуку Гаврановића да ли ће кандидата СП-а именовати за вршиоца дужности директора вртића јер ће наводно од ње зависити опстанак владајуће коалиције у граду, али и евентуална подршка могућем заједничком кандидату на предстојећим локалним изборима.

Дио одборника владајуће коалиције, коју чине СНСД, ДНС и СП, није ни присуствовао овој тачки дневног реда, а остао је суздржан, па је приједлог одлуке о расписивању конкурса остао без потребног броја гласова да би био усвојен.

Према коалиционом договору, ово директорско мјесто припало је социјалистима, али је на позицији директора већ годинама кадар СНСД-а Наташа Радуловић. На претходна два конкурса за директора ове јавне установе била је предложена Босиљка Бошњак из СП-а, али у оба случаја њено именовање нису подржали одборници Скупштине града.

Предсједник Повјереништва Градског одбора СП-а Бањалука Раденко Комљеновић рекао је да му је непознато зашто Скупштина града није расписала нови конкурс за директора вртића.

- Оне који нису гласали за ту одлуку треба питати зашто су тако поступали - рекао је кратко Комљеновић.

Социјалистичка партија има два одборника у Скупштини града. Мира Галић, која фигурира за поменуту позицију, није жељела да коментарише гласање коалиционих партнера о овом питању. Ни њен страначки колега Милан Милаковић није присуствовао сједници када се одлучивало о расписивању конкурса за избор директора Центра за предшколско васпитање.

- Након паузе у 13 часова напустио сам засједање и не знам шта се дешавало - казао је Милаковић.

Из СНСД-а у петак нисмо успјели да добијемо став о овом питању. Шеф клуба одборника ове странке Душко Рачић није се јављао на telефон, а други одборници нису жељели да се изјашњавају.

Шеф клуба ДНС-а Боран Босанчић рекао је да не зна зашто ова тачка није добила потребну већину.

- Ова позиција је припала социјалистима и ДНС је гласао за расписивање конкурса. Зашто појединци из позиције нису подржали ову тачку ствар је односа СНСД-а и СП-а - казао је Босанчић.

Одборник СДС-а Ђорђе Умићевић сматра да приједлог није добио подршку јер се очигледно појединци из позиције нису слагали да се поново покрене конкурс.

Технички проблеми

Наставак засједања Скупштине града пратили су и технички проблеми. Због пада система на појединим тачкама ручно су бројани гласови.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана