Директор “Водовода” о раду предузећа: Трошкови порасли на три милиона КМ

Са.
Директор “Водовода” о раду предузећа: Трошкови порасли на три милиона КМ

БАЊАЛУКА - Трошкови “Водовода” порасли су јер је цијена електричне енергије и плата у претходне двије године увећала издатке за милион марака, истакао је директор овог предузећа Предраг Дудуковић.

- То није безначајно, а трошкови на годишњем нивоу достигли су чак три милиона марака за утрошену електричну енергију, а у то нећемо рачунати остале издатке које имамо - рекао је Дудуковић.

Како је рекао, гледаће да повећају минималну плату радницима, јер су у прошлој и овој години имали три пута повећање најниже плате.

- У нашој фирми има око 40 људи који примају плану нижу од оне најниже, а то су углавном нискоквалификовани радници - додао је Дудуковић.

Према његовим ријечима снабдијевање водом био је проблем у многим насељима, а три су проблематична потеза од Гашића врела, Крмина, Агиног Села, до Мемића и Јаворана. Други правац је од изворишта Бањица до Буквалека и трећи је од Туњица према Поткозарју. Појаснио да су проблеми сваке године све већи и то због дотрајалости мреже и изворишта.

- Потпуна реконструкција извршена је од Гашића врела, Крмина, Агиног Села, до Мемића и Јаворана, гдје је промијењена главна пумпа и једна пума која је била ван употребе, која је санирана - рекао је Дудуковић.

Према његовим ријечима, ријешили су проблем снабдијевања водом Крмина, Љубачева, Агиног Села и Јаворана.

- Извориште Бањице је највећи проблем, јер још нема грађевинску дозволу. Потпуно је лоше урађено све - додао је он.

Ј.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана