Директор Градске развојне агенције још на чекању

Весна Поповић
Директор Градске развојне агенције још на чекању

Бањалука - Конкурс за избор директора Градске развојне агенције затворен је прије више од мјесец, а још није познато ко би могао доћи на чело ове градске установе.

На конкурс се јавило осам кандидата, али још ни разговори нису обављени са њима.

Међу пријављеним је Дејан Кустурић, садашњи предсједник ФК Борац. Он је, прије ангажмана у овом клубу, радио у Балкан Инвестмент банци, садашњој Банци Српске, гдје је био директор Сектора за продају и маркетинг.

Садашњи в.д. директора Градске развојне агенције Миленко Гемаљевић је такође на списку кандидата. Запослен је у овој институцији од 2006. године, а прије него што је постао в.д. радио је као руководилац Одсјека за развој у тој агенцији.

У трци за директорско мјесто је и Радмила Стојнић, савјетник градоначелника Слободана Гаврановића за буџет и финансије, која је прије тога од 2000. до 2012. године била на челу Одјељења за финансије.

Конкурисала су и два кандидата који су тренутно запослени у у Републичкој управи за геодетске и имовинско-правне послове Миленко Дулић, виши савјетник за финансијско извјештавање, те Ненад Бужанин, координатор за припрему пројеката и сарадњу.

Један од кандидата је и Горан Кецман, запослен у Хипо Алпе Адрија банци као водитељ пословне јединице те Вељко Вуковић, савјетник генералног директора "Жељезница РС".

На списку је и Слободан Марковић, самостални стручни сарадник у Републичкој агенцији за развој малих и средњих предузећа.

Према коалиционом договору Савеза независних социјалдемократа (СНСД), Демократског народног савеза (ДНС) и Социјалистичке партије (СП), ово директорско мјесто припада СНСД-у. До закључења овог броја "Гласа Српске" нисмо успјели да добијемо званичан став СНСД-а о овом питању. Како незванично сазнајемо, још није познато кога би у овој странци вољели да виде на овој позицији.

Одлука

Скупштина града је на 38. сједници, 27. октобра 2015. године разријешила дужности директора Градске развојне агенције Ненада Рачића. То је урађено на његов захтјев, а због одласка на ново радно мјесто у Комисију за концесије РС. На истом засједању је донесена и одлука о расписивању конкурса за новог директора ове установе. Убрзо послије тога градоначелник Слободан Гаврановић именовао је Миленка Гемаљевића на мјесто в.д. директора Агенције.

Кандидати:

1. Дејан Кустурић - садашњи предсједник ФК Борац

2. Миленко Гемаљевић - в.д. директора Градске развојне агенције

3. Радмила Стојнић - савјетник градоначелника за буџет и финансије

4. Миленко Дулић - виши савјетник за финансијско извјештавање у РУГИП-у

5. Ненад Бужанин -координатор за припрему пројеката и сарадњу у РУГИП-у

6. Горан Кецман- водитељ пословне јединице у Хипо Алпе Адрија банци

7. Вељко Вуковић - савјетник генералног директора "Жељезница РС"

8. Слободан Марковић  - самостални стручни сарадник у Републичкој агенцији за развој малих и средњих предузећа

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана