Дијелови Равногорске улице једносмјерни

Ј. П.
Дијелови Равногорске улице једносмјерни

Бањалука - Нови режим саобраћаја у Равногорској улици у насељу Нова варош биће уведен од сутра, саопштили су у Одјељењу за комуналне и стамбене послове и послове саобраћаја.

- Саобраћај ће се од викенда одвијати једносмјерним режимом у одређеним огранцима Равногорске улице, уз обиљежавање паркинг мјеста на коловозу гдје за то постоје техничке могућности. У одређеним дијеловима ће на снази остати досадашњи двосмјерни режим одвијања саобраћаја - појаснили су у овом одјељењу.

Додају да су с циљем побољшања услова одвијања саобраћаја радили анализу саобраћаја у овом дијелу града.

- Ова улица се својим огранцима пружа између улица Драгише Васића, Милана Радмана, Првог крајишког корпуса и Паве Радана. Ширина појединих саобраћајница није довољна за безбједан двосмјерни начин одвијања саобраћаја. И коловоз у неким улицама појединци користе за паркирање. Проблем представља и немогућност скретања улијево у стамбени блок код "Нестро пумпе" и излазак из блока улијево ка Росуљама. У саобраћајници поред ОШ "Георги Стојков Раковски" у појединим дијеловима дана присутна је већа концентрација возила и слично - казали су у одјељењу.

Истичу да поред поменуте школе има и дјечије игралиште па ће цјелокупан дио бити проглашен за "зону 30", у којој није дозвољено возилима да се крећу брже од 30 километара на сат. На појединим мјестима биће уведена и наплата паркинга.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана