Дежурне екипе бдију над слављеницима

Невена Бунић
Дежурне екипе бдију над слављеницима

Бањалука - Радно вријеме апотека, амбуланти и трговина током празника биће измијењено, а док ће се већина веселити у кафићима и на тргу, радници Хитне помоћи, ватрогасци и полицајци побринуће се да најлуђа ноћ протекне у најбољем реду

Служба Хитне помоћи обезбјеђиваће прославу Нове године на отвореном.

- Једна мобилна екипа надзираће Дјечију нову годину на Тргу Крајине, док ће двије екипе обезбјеђивати дочек међународне Нове године - казала је портпарол Дома здравља Дијана Ожеговић.

Током нерадних дана дежураће службе породичне медицине на Поликлиници и у Платоновој улици, од седам до 20.30 часова.

- Грађанима ће бити доступна Хитна помоћ, један стоматолог, као и Одјељење за хематолошку и биохемијску дијагностику. Педијатријска амбуланта радиће у двије смјене од седам до 20  часова у амбулантама на Поликлиници. Недјељом се дјеца збрињавају у амбулантама породичне медицине на Поликлиници и у Платоновој улици - навела је Ожеговићева.

Уколико некоме од суграђана затреба лијек без обзира на празнике и одмарања, апотека "1. мај" радиће сваки дан 24 часа.

И ватрогасци ће најлуђу ноћи провести радно, а посебно ће пратити прославу дјечије и међународне године на отвореном.

Захваљујући граду, за новогодишњу ноћ биће организован бесплатан превоз на појединим аутобуским линијама од 22 до пет ујутру.

- Путници ће се бесплатно моћи возити на линијама шест и 14, које ће саобраћати пола сата, док ће линија број један возити на сваких 35 минута. Карту неће плаћати ни путници који се возе линијама три, осам, 13А, 13П и 19, а аутобуси ће саобраћати сваких сат времена. Линија 13Б возиће сваких 70 минута - рекли су у градској управи.

У "Бочац турсу" рекли су да ће радно вријеме 1. јануара и за Божић бити као недјељом.

У "Аутопревозу" су истакли да ће се јавни градски и приградски превоз за вријеме празника одвијати према регистрованим редовима вожње као недјељом.

Док је јавни превоз бесплатан, таксисти ће у најлуђој ноћи цијене подићи.

Попуст који у "Бањалучком таксију" иначе дају престаје да важи од 30. децембра до 7. јануара.

- Цијене ће бити веће у новогодишњој ноћи од 20 часова до шест ујутру - рекао је предсједник Удружења таксиста "Биг такси" Стевица Селић.

Радници "Чистоће" ни за празнике неће имати одмора, тако да ће њихове екипе бити приправне да би град одмах послије славља био чист и уредан.

Већина трговина ће 31. децембра имати скраћено радно вријеме, док ће драгстори радити цијелу ноћ. Првог дана 2017. врата трговина биће затворена, док у понедјељак могу да раде од осам до 16 часова.  

Дан Републике

У  градској управи су истакли да на Дан Републике, 9. јануара без скраћења времена могу да раде пекаре, драгстори и трговински објекти у аутобуској и жељезничкој станици и на пумпама. Тог дана од осам до 13 часова моћи ће да раде и меснице, цвјећаре и продавнице мјешовите робе.

Бесплатан јавни превоз по новогодишњем реду вожње

1 Мађир - Ортопедија - Нова болница

3 Центар - Врбања  - Зелени Вир

6 Аутобуска станица - Лауш - Сарачица

8 Аутобуска станица - Лијева Новоселија

13А Центар - Залужани

13П Обилићево - Петрићевац

13Б Ново гробље - Лазарево (Пословна школа)

14 Старчевица - Центар - Старчевица

19 Српски Милановац - Центар - Српски Милановац

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана