Делегација града на карневалу у Будви: Бањалуку представила плесна група “Поинт”

Ј. Т.
Делегација града на карневалу у Будви: Бањалуку представила плесна група “Поинт”

БАЊАЛУКА - Након што је одржан први “Бањалучки карневал”, бањалучка плесна група “Поинт” учествовала је на карневалу у Будви, гдје су представљали наш град, саопштено је из Градске управе.

- Мислимо да смо оправдали повјерење и овај задатак испунили како доликује - професионално. Задовољни и срећни вратили смо се кући - објављено је на “Фејсбук” страници плесне групе “Поинт”.

Ово је уједно и први пут да је Бањалука имала представнике на “Будванском карневалу”, на којем учествује више од 50 група из цијеле Европе, а овом догађају присуствовала је и делегација града.

- Током боравка у Будви имали смо прилику да се састанемо са предсједником Асоцијације европских карневалских градова, а том приликом нам је и званично потврђена апликација о пријему Бањалуке у ову асоцијацију - рекла је савјетница градоначелника за друштвене дјелатности Милада Шукало.

Додала је да су се представници града у Будви упознали и са организаторима многих карневала у региону, са којим су преговарали о учешћу на “Бањалучком карневалу” сљедеће године. Половином априла ове године одржан је први “Бањалучки карневал”, на којем је било око 1.500 учесника.

 

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

Вјенчани
Вјенчани
© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана