Дефицитарна занимања тесар, месар и професор математике

Г.С.
Дефицитарна занимања тесар, месар и професор математике

БАЊАЛУКА - Град ће и наредне школске/академске године стипендирати ученике и студенте који се одлуче за нека од недостајућих занимања на тржишту рада, у оквиру градског програма стипендија вриједног око 1,8 милиона КМ.

- За ученике средњих школа биће стипендирано школовање за сљедећа занимања: геодезија и грађевинарство - тесар; геодезија и грађевинарство - армирач-бетонирац и пољопривреда и прерада хране - месар. Када је ријеч о студентима, стипендије су предвиђене за сљедећа занимања: рачунарство и информатика - дипломирани инжењер електротехнике 240 ECTS; рачунарство и информатика - математика и информатика, наставни смјер - дипломирани професор математике и информатике 240 ECTS и текстилно инжењерство, обућарска технологија и дизајн - дипломирани инжењер текстилног инжењерства 240 ECTS - саопштено је из града.

Уз стипендије за дефицитарна занимања град додјељује и стипендије по основу успјеха и по социјалном статусу. Појединачни износи стипендија износе 100 КМ за ученике и 150 КМ за студенте по основу социјалног статуса и успјеха у школи, односно студију, а за дефицитарна занимања утврђени су износи од 170 КМ за ученике и 260 КМ за студенте. Град стипендира 1.374 ученика и 242 студента.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана