Даун синдром центру Бањалука стигла помоћ након поплаве

Катарина Шапоња
Даун синдром центру Бањалука стигла помоћ након поплаве

Корисницима Даун синдром центра обезбијеђен је алтернативни смјештај у бањи Врућици, а за извођење вјежби уступљена им је мултимедијална сала, након што су просторије тог центра поплављене због пуцања канализационе цијеви на градилишту у непосредној близини.

Амбасадор особа са Дауновим синдромом и директор Универзитетског клиничког центра РС Владо Ђајић обећао је јуче и санацију поплављеног објекта, истакавши да њихова агонија траје већ пет дана.

- Дјеца су тужна јер не могу да наставе са својим редовним активностима, због чега сам са руководством бање Врућице договорио привремено рјешење - рекао је Ђајић.

Он је указао да се центар обраћао надлежним граду, али да о том питању још ништа није урађено.

- Не желимо да улазимо у то ко је крив, биле су разне комисије и инспекције које су радиле свој посао и оне ће то утврдити - казао је Ђајић те апеловао на све хумане људе да се укључе, да би просторије овог центра што прије биле оспособљене и купљена нова опрема.

То би, истакао је он, дјеци вратило осмијех на лице. 

Директор Даун синдром центра Зоран Јелић захвалио је за указану помоћ у најтежим тренуцима, истакавши да је Ђајић увијек уз кориснике тог центра.

- Сва вода из канализације се излила у наш центар преко ноћи, била је виша од 40 центиметара, а то је тек ујутру примијећено када је почела излазити на улазна врата - рекао је Јелић.

Како каже, штета је велика, али је највећа она морална, јер је навела особе са Дауновим синдромом да се питају да ли то опет значи да остају код куће.

- Причињена штета износи више од 20.000 КМ, а још чекамо да стручњаци погледају да ли је сва опрема која је била на поду оштећена - казао је он.

Према његовим ријечима, циљ је да осамостале особе са Дауновим синдромом да прођу кроз ово све и да на тај начин јачају самопоуздање.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана