"Даун синдром центар": Сарадња са руском фондацијом

Г.С.

БАЊАЛУКА - Директор "Даун синдром центра" Бањалука Зоран Јелић истакао је да ће сарадња са руском Хуманитарном фондацијом "Даунсајд ап Москва", која је озваничена у петак, значајно допринијети побољшању квалитета живота особа са Дауновим синдромом и њихових породица.

Јелић је истакао да је ријечима тешко описати значај ове сарадње, која је у оквиру видео-конференције озваничена потписивањем уговора између установе социјалне заштите Центра за социјалну рехабилитацију инвалидних особа – "Даун синдром центар" Бањалука и једне од највећих руских организација, која се бави проблематиком живљења ове популације. Изразио је задовољство што ће у оквиру постигнуте сарадње Руси обучавати терапеуте "Даун синдром центра", као и родитеље у превазилажењу проблема.

- Циљ је да оспособимо тренере који ће чим се дијете са Дауновим синдромом роди, отићи код родитеља, те им указати на све што ове особе могу, а не шта не могу. Јер, дискриминација ових особа креће у породилишту и то морамо мијењати - рекао је Јелић.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана