Данас у Бањалуци: Селфи, дремкa и сунчане наочале у градском парламенту (FOTO)

Јасмина Салопек
Foto: SrpskaCafe

БАЊАЛУКА - Ванредна сједница Скупштине града Бањалука прекинута је по трећи пут, јер је у сали само 14 одборника, а за кворум их је потребно 16.

Одборници ПДП-а отишли су кућама, а наставак сједнице и покушај усвајања ребаланса градског буджета планиран је за 17.30 часова.

Колико је било занимљиво данашње засиједање, али и сама заинтересованост одборника да се покуша ријешити ребаланс буџета за 2023.годину, говори фотографија на којој одборница ПДП-а Смиљана Моравац Бабић прави селфи (selfie).

На фотографији коју је објавила Српска кафе, одборник ДНС-а Алексамдар Петковић "дремуцка", а одборник ДЕМОС-а Боби Станаревић слуша расправу под сунчаним  наочалама.

Станаревић је на друштвеним мрежама поручио "да ме не препознају код гласања".

Одборници Скупштине града у салу унијели гласачку кутију

Одборник ДНС-а Александар Петковић, након многобројних реплика и нелогичности и неозбиљности појединих одборника цитирао је Сократа рекавши „Сада знам да ништа не знам“.

- Био је мудрији од нас свију који сједимо у овим скупштинским клупама, а једино што знам је да, гдје се бикови  боду, телад страдају – рекао је он.

Предсједник Скупштине града Бањалука, одлучио је да се гласање одгоди и закаже данас око 17.30 часова, након консултација.

- Покушали смо да наставимо сједницу, дио посла смо обавили, а то је расправа, а након тога одборници ПДП-а су се постепено повлачили - рекао је Нинковић.  Разочаран понашањем одборника ПДП-а напоменуо је да су прошли пут дојавили бомбу, а сада су један по један напиштали салу како се не би гласало за ребаланс буџета за 2023. годину.

- Послије овога мислим да нико неће доћи на сједницу - рекао је он, те додао да је мислио да ће ово гласање проћи демократски.

 Градоначелник Драшко Станивуковић, истакао је да њихова борба за Бањалуку никада неће престати, те да одборници ПДПа нису били присутни како ребаланс не би пао.

- И даље тврдим и сматрам да је ребаланс најбоље рјешења за Бањалуку. Сигуран сам да понашање СНСД-а није коректно према грађанима џ рекао је он, те додао да жели усвајање ребаланса како би се изборили за јавни превоз, субвенције, одржавање града и све оно што је коштало више од планираног.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана