Дан за хвала уз игру, пјесму и фијакере

Невена Бунић
Дан за хвала уз игру, пјесму и фијакере

Бањалука - "Тржница" ће у недјељу прославити крсну славу Духове а под слоганом "Традиција, здравље, квалитет и пријатељство" на Духовски уторак организовати 19. традиционалну манифестацију "Дан за хвала" током које ће грађани моћи да уживају у вожњи фијакерима и богатом културно-забавном програму.

Изјавио је то у петак на конференцији за новинаре генерални директор "Тржнице", Немања Билановић.

Ломљење славског колача, освештање жита и славски ручак заказана је за недјељу 12 часова, док ће у понедјељак представници овог предузећа посјетити "Центар за ментално здравље" и подијелити пригодне поклоне штићеницима.

- По традицији, у уторак од 11 до 15 часова приредићемо богат културно-умјетнички програм, смотру аутохтоних сорти коња као и вожњу фијакера од Нове пијаце до тврђаве "Кастел". За њих смо припремили награде и пехаре. У Бањалуку ће доћи педесетак коња из региона. За посјетиоце биће служен кувани пасуљ а игром и пјесмом увеселиће их чланови Културно-умјетничког друштва "Пискавица" - рекао је Билановић.

Према његовим ријечима, ове године највећа градска пијаца обиљежава и 90 година одстојања.

- Предстојећа прослава је начин да захвалимо пословним партнерима и свим грађанима на обостраном повјерењу. Такође, ово је прилика да се присјетимо традиције одржавања "духовских вашара", као претече тржничке дјелатности која датира још из 17. вијека - казао је Билановић.

Руководилац комерцијалног сектора у "Тржници" Слободанка Гаћановић рекла је да је слоган "Традиција, здравље, квалитет и пријатељство" оно чега се ово предузеће држи у свом пословању.

- Ово је и даље мјесто гдје се продају домаћи прехрамбени производи и здрава храна са простора Републике Српске. Иако нисмо законски обавезни, радимо контролу производа који се продају на нашим штандовима и резултати показују да је храна безбједна за употребу. Поред тога, константно организујемо и низ хуманитарних акција - навела је Гаћановићева.

Истакла је да је "Дан за хвала" велики догађај који привлачи туристе из других градова и да од прошле имају подршку и Туристичке организације града.

- Подсјетићемо посјетиоце како се некада живјело, радило, трговало и окупљало на вашарима - казала је Гаћановићева.

Пословање

Слободанка Гаћановић истакла је да "Тржница" у претходних шест година биљежи све боље пословне резултате.

- Имамо зелене и робне пијаце на простору од 20.000 метара квадратних и неколико њих у Српској. Поред тржничких услуга бавимо се и трговином на велико и мало као и угоститељством. Тренутно имамо 128 радника, и морам да истакнем да су сви уредно пријављени и нико није на минималцу - рекла је Гаћановићева.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана