Дан ученичких постигнућа у основним школама: Знањем крунисали школску годину

Јасмина Перишић, Невена Бунић
Дан ученичких постигнућа у основним школама: Знањем крунисали школску годину

Бањалука - Културно-забавним програмима и спортским такмичењима ученици основних школа на подручју града обиљежили су завршетак школске године традиционалном манифестацијом "Дан ученичких постигнућа".

На јучерашњој приредби у ОШ "Бранко Ћопић" бројној публици представили су се полазници драмске, рецитаторске и ритмичке секције, хор и талентовани музичари.

- "Дан ученичких постигнућа" је круна школске године и ђаци су показали да су научили много током ње. Осмислили смо и у дјело спровели низ активности: атлетску трку за најмлађе, школску приредбу, изложбу ликовних радова... Прогласили смо ученика генерације Алексу Сибиновића и додијелили награде најбољим ђацима, добитницима Вукове дипломе - рекла је директор ОШ "Бранко Ћопић" Бранислава Пејашиновић.

Ученица трећег разреда Душица Лакић казала је да је на приредби учествовала у скечу "Најљепши цвијет".

- Ријеч је о поучној причи. Нисам имала трему јер редовно учествујем на приредбама па сам навикла на јавне наступе. Иначе идем и на глуму у Дјечије позориште РС, па ми је лако наступати пред публиком - изјавила је ова мала глумица.

У ОШ "Алекса Шантић" манифестација је одржана у уторак и употпунила је крај радова током којих је школа добила нову фасаду, столарију, кров и гријање.

- Ђаци су показали да су научили много, а на основу краја пројекта енергетске ефикасности већ смо остварили значајне уштеде - казала је директор ове школе Свјетлана Радусин.

И директор ОШ "Иво Андрић" Жељка Опачић каже да сваког посљедњег петка у мају организују манифестацију "Дан ученичких постигнућа".

- То је приредба од великог значаја и круна једне цијеле школске године. Тада организујемо свечано дружење, а награђујемо и најмарљивије ученике - рекла је Опачићева.

Малешевић

Министар просвјете и културе РС Дане Малешевић присуствовао је приредби у ОШ "Алекса Шантић".

- Ова школа је једна од оних у којима је спроведен пројекат енергетске ефикасности и у њену обнову уложено је око 700.000 КМ. Надам се да ће ђаци резултатима вратити оно што је уложено, јер школа није опрема и кров, већ ученици и наставници - казао је Малешевић.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана