Дан града уз ТВ концерт Сергеја Ћетковића

И. Б.
Дан града уз ТВ концерт Сергеја Ћетковића

БАЊАЛУКА - Дан града, 22. април, због епидемије вируса корона и забране јавних окупљања ове године биће обиљежен знатно скромније.

Градоначелник Игор Радојичић и предсједник Скупштине града Зоран Талић положиће данас, на 75. годишњицу од ослобођења града у Другом свјетском рату, вијенац на Тргу палих бораца, као и на споменик палим Крајишницима на Бањ брду, борцима Одбрамбено-отаџбинског рата на гробљу “Свети Пантелија” те споменик жртвама Велеиздајничког процеса на гробљу “Свети Пантелија”. Ове године неће бити свечане академије ни додјеле награда поводом Дана града.

- Специјални програм поводом Дана града почеће вечерас на АТВ-у у 20 часова, а биће емитоване Радојичићева, као и честитке градоначелника градова-пријатеља, након чега ће услиједити “лајв стрим” концерт Сергеја Ћетковића - саопштили су из Градске управе.

Радојичић је истакао да се ове године обиљежава 75. годишњица од ослобођења у специфичним околностима те да су зато изостављени традиционални садржаји.

Српски члан Предсједништва БиХ Милорад Додик честитао је Дан града градоначелнику и грађанима, нагласивши да Бањалука има сва обиљежја модерног и савременог европског града, по чему је препознатљива. Предсједница Српске Жељка Цвијановић је у честитки изразила увјерење да ће Бањалука, као и много пута до сада, уз одговорност и солидарност свих, успјешно савладати изазове у новонасталој ситуацији. Предсједник Народне скупштине РС Недељко Чубриловић истакао је у честитки да је Бањалука савремен и уређен европски град, са убрзаним привредним, грађевинским, саобраћајним и инфраструктурним развојем, који није заустављен ни у условима ванредног стања, а премијер РС Радован Вишковић да је Бањалука 75 година од ослобођења савремен и препознатљив европски град великих потенцијала.

 

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана