Дакић: Градња моста у насељу Чесма добро напредује

Срна
Foto: Велибор Трипић

БАЊАЛУКА - Вршилац дужности директора предузећа "Путеви Републике Српске" Милан Дакић изјавио је данас у Бањалуци да изградњи моста преко Врбаса у бањалучком насељу Чесма, инвестиционе вриједности 6,6 милиона КМ, добро напредује.

Дакић је рекао новинарима да се градња финансира средствима Владе Републике Српске и из властитих средстава "Путева Српске".

"Због временских услова радови су почели средином године, и то са десне стране ријеке како би касније било лкаше градити приступне путеве", наљвео је Дакић који је обишао мјесто радова са вршиоцем дужности директора за техничке послове у овом предузећу Мирославом Јанковићем и представницима Скупштине града Бањалука.

Он је рекао да је планирани рок за завршетак градње 36 мјесеци и да ће реализацијом ове инвестиције бити растерећени прилази одређеним путним правцима у граду.

"У Републици Српској имамо 20 инвестиција чија је реализација у току и то није мали број с обзиром на финансијску ситуацију код нас и у окружењу", навео је Дакић.

Јанковић је истакао да је ријеч о модерној, армирано-бетонској конструкцији дужине 175 метара са коловозном конструкцијом ширине 15,2 метра коју чине по двије саобраћајне, бициклистичке траке и пјешачке стазе, а да је носивост моста минимално 80 тона.

Он је рекао да се посједује грађевинска дозвола за мост и да су ту ријешени имовински односи, али да нису ријешени ни на десној ни на лијевој обали мимо самог моста.

Предсједник Скупштине града Бањалука Љубо Нинковић рекао је да се данас видјело да постоје озбиљни проблеми иако је градоначелник Бањалуке Драшко Станивуковић посљедњих мјесеци увјеравао и одборнике и грађане да ће питање имовинских односа бити завршено.

"Потрудићемо се у наредном периоду да ту врсту проблема рјешимо како се не би дошло у ситуацију да се закоче радови зато што Градска управа није била у стању да изврши експропријацију земљишта", навео је Нинковић.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана