Да ли ће Бањалучани коначно плаћати јефтиније карте за јавни превоз?

ГС
Foto: Архива

БАЊАЛУКА – Студија јавног превоза је завршена и спремна да буде упућена у скупштинску процедуру, истакао је градоначелник Бањалуке Драшко Станивуковић.

Како тврди, у питању је студија која након деценија доноси са собом повољнији и бесплатан јавни превоз.

"Први пут ће се пред одборницима наћи приједлог за смањење цијена појединачних и мјесечних карата што није био случај откад постоји јавни превоз у Бањалуци. Позвао сам све одборнике на презентацију наведене студије прије заказивања саме сједнице, међутим само одборници ПДП-а и одборик Саша Лазић су се одазвали и показали заинтересованост", истакао је Станивуковић.

Такође, навео је да ће и у наредној седмици позвати одборнике како би их упознао са погодностима које доноси израђена студија.

Недавно је одржан и састанак представника Градске управе и превозника на којем је разговарано о новитетима које градска администрација планира да уведе када је у питању функционисање јавног превоза, преносе Независне.

Како је тада казао Станивуковић, састанак је био прилика да са превозницима поразговара о новом концепту јавног превоза.

"Веома успјешан и конструктиван радни састанак о свим промјенама и новитетима које уводимо када је у питању функционисање јавног превоза већ од почетка наредне године", истакао је тада Станивуковић.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана